«Ένα κίτρινο φύλλο» από τις εκδόσεις Ίκαρος

«Ένα κίτρινο φύλλο» από τις εκδόσεις Ίκαρος

Το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα Μιχάλη Μουλάκη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ίκαρος, με τίτλο «Ένα κίτρινο φύλλο».

Πρωταγωνιστής ένα κίτρινο φύλλο. Δεν είναι ένα ζώο, ούτε ένα παιδάκι ή κάτι από όλα αυτά που έχουμε συνηθίσει στις παιδικές ιστορίες. Είναι ένα κίτρινο φύλλο το οποίο μόλις ξεκινάει το ταξίδι του προς τη γη. Η διαδρομή είναι μεγάλη, γεμάτη απρόοπτες συναντήσεις, νέους φίλους και παλιούς. Και ακριβώς στη διάρκεια αυτή η διαδρομής είναι που η ματιά του για τον κόσμο αλλάζει και αυτή τη φορά τα βλέπει όλα από «χαμηλά» και εντελώς διαφορετικά.

Το πρώτο βιβλίο του Μιχάλη Μουλάκη είναι μια εξαιρετική δουλειά, τόσο για το κείμεν καθ' αυτό όσο και για την εικονογράφηση που κάνει ο Φίλιππος Φωτιάδης. Πρόκειται για μια ιστορία άκρως τρυφερή και συμβολική που αναμφίβολα θα συγκινήσει κάθε αναγνώστη που θα το διαβάσει. Μια ιστορία ζεστή και ήρεμη, φωτεινή και πάνω από όλα αληθινή. Αληθινή μέσα στον συμβολισμό της. 

Το βιβλίο τελειώνει με την αξιολάτρευτη φράση: «Και έλεγαν όλα αλήθεια». Αν δεν είναι αυτή μια υπέροχη φράση για να κλείσει ένα παιδικό βιβλίο, τότε ποια;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα κίτρινο φύλλο, Μιχάλης Μουλάκης, εκδόσεις Ίκαρος.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.