«Φον ο Φοβερός», ένα βιβλίο για τους φόβους!

«Φον ο Φοβερός», ένα βιβλίο για τους φόβους!

Μια κατηγορία βιβλίων που μου αρέσει πραγματικά πολύ είναι αυτή που αναφέρεται στους φόβους των παιδιών. Οι φοβίες είναι ένα θέμα ιδιαίτερο και σημαντικό, ένα θέμα που πρέπει να διαχειριστούν οι γονείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και με ισορροπία. Όλοι οι φόβοι από κάπου πηγάζουν, με κάποιο τρόπο γεννήθηκαν και είναι σημαντικό για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με αυτούς. Καμιά φορά ωστόσο θεωρώ υπερβολική και παράλληλα «επικίνδυνη» την τοποθέτηση που ακολουθούν κάποια παιδικά βιβλία, σύμφωνα με την οποία «πρέπει να εξαλείψουμε τους φόβους των παιδιών».

Κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο αδύνατο αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνο. Οι φόβοι δεν αξίζει να αντιμετωπιστούν μονάχα ως τροχοπέδη αλλά και ως αφορμή για την εξέλιξή τους. Και μόλις ειδωθούν ως τέτοιοι, την ίδια στιγμή θα καταφέρουν τα παιδιά να τους δουν στην πραγματική τους διάσταση.

Στην κατηγορία αυτή λοιπόν, ανήκει και το βιβλίο της Γιώτας Αλεξάνδρου με πρωταγωνιστή τον Φον τον φοβερό! Η ιστορία του Φον είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να είναι. Μια ιστορία που θα βοηθήσει τα παιδιά να μην διογκώσουν τους φόβους τους αλλά και να βρουν την αφορμή να συζητήσουν για αυτούς. Παράλληλα, είναι μια ιστορία ιδιαίτερα ζεστή μιας και περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές φοβίες παιδιών από ολόκληρο τον κόσμο!

Την εικονογράφηση επιμελείται η Αιμιλία Κονταίου.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.