«Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» από την Ελληνοεκδοτική

«Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» από την Ελληνοεκδοτική

«Ξέρεις που θα πάμε τώρα;
Κάνε κλικ και μπες με φόρα!
Ξέρεις που θα πάμε τώρα;
Στη Λαχανοχαχανοχώρα!»

Πολύ τραγούδι, 3 ατρόμητοι ήρωες και μια μεγάλη περιπέτεια! Όλα συμβαίνουν στην Λαχανοχαχανοχώρα. Ο Φαταουλίδας, ο άρχοντας της περιοχής, δεν αγαπάει ιδιαίτερα τα παιδιά. Έχει βάλει σκοπό να τα μπλέξει παίρνοντας εκδίκηση για μια φάρσα που του είχαν κάνει οι συμμαθητές του και είχε χάσει την ωραία φωνή του. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τα καταφέρει, θα επιστρατεύσει «μεταλλαγμένα» κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά παιχνίδια και, φυσικά, το διαδίκτυο!

Πολλά παιδιά θα «παίξουν» το δικό του παιχνίδι εκδίκησης αγνοώντας τις κακές του προθέσεις και θα βρεθούν με τα κινητά τηλέφωνα στα χέρια, να πατάνε μανιωδώς κουμπάκια αντί να τρέχουν, να κοιτάνε τις οθόνες αντί να ανταλλάζουν γέλια και φωνές, να παίζουν ηλεκτρονικά αντί για κυνηγητό. Μόνο που ο Φαταουλίδας δεν έχει σκεφτεί πως υπάρχουν 3 ατρόμητα παιδιά που δεν αντέχουν να χάσουν κανέναν φίλο τους, ούτε και να μείνουν καθισμένοι βλέποντας οθόνες! Θα τα καταφέρουν άραγε;

Η ιστορία που γράφει ο Τάσος Ιωαννίδης είναι άκρως διασκεδαστική για κάθε μικρό αναγνώστη και θίγει με πολύ ευχάριστο τρόπο το ζήτημα της τεχνολογίας και του διαδικτύου στο παιχνίδι και την εκπαίδευση. Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τίποτα από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, όταν αυτά σχετίζονται τόσο άμεσα με την εκπαίδευση των παιδιών, το παιχνίδι τους, με την ίδια τους τη ζωή. Η τεχνολογία είναι προσβάσιμη σε όλους, από πολύ μικρή ηλικία, και θα ήταν καταστροφικό να μην την χρησιμοποιήσουμε. Γι'αυτό λοιπόν, τι καλύτερο από να γίνει το εργαλείο μας για μια πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση της καθημερινότητας των παιδιών και των αναγκών τους, ένα μέσο για να μάθουν, να ψάξουν! Αρκεί να μη ξεχνάμε την ανάγκη τους για το ελεύθερο παιχνίδι, την περιπέτεια, την ανακάλυψη και τα σκαρφαλώματα σε ψηλά δέντρα!

Η Βανέσσα Ιωάννου κάνει την εικονογράφηση του βιβλίου και σχεδιάζει τους πιο συμπαθητικούς και ατρόμητους ήρωες! Τους στίχους γράφουν οι Π. Παμπούδη, Κ. Κολοβός, Τ. Ιωαννίδης και Α. Μόλλας.

 


Το βιβλίο «Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» του Τάσου Ιωαννίδη, κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.