«Τι τρέχει με τον Μπαντού;», από την Ελληνοεκδοτική

«Τι τρέχει με τον Μπαντού;», από την Ελληνοεκδοτική

Ο Μπαντού είναι ένας μαθητής της πρώτης Δημοτικού και η καταγωγή του είναι από την Αφρική, αυτήν τη μαγική ήπειρο που πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε να επισκεφτούμε! Η ανυπομονησία του για το σχολείο ήταν μεγάλη, μόνο που τον τελευταίο καιρό κάτι φαίνεται να τον απασχολεί.

Ο Μπαντού είχε μία άσχημη εμπειρία, από αυτές που πολλά παιδιά έχουν κατά τα πρώτα χρόνια της σχολικής τους ζωής. Σήκωσε το χέρι του να απαντήσει σε μία ερώτηση της δασκάλας του ωστόσο η λανθασμένη του απάντηση, έδωσε την αφορμή στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης να ξεσπάσουν σε γέλια. Η ντροπή και η συστολή του μετά από αυτό το γεγονός, τον έκαναν να μείνει σιωπηλός για πολλές μέρες.

Η συγγραφέας Άννα Μιχίδη, γράφει μια πολύ τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστή ένα νεαρό μαθητή που προσπαθεί να ενταχθεί στην σχολική κοινότητα και μάλιστα, αντιμετωπίζοντας μία επιπλέον δυσκολία λόγω της ιδιαίτερης καταγωγής του. Κάθε παιδί έχει το δικό του μοναδικό τρόπο και χρόνο να εγκλιματιστεί σε κάθε νέα αρχή και υπάρχει πάντοτε ένας τρόπος να αναδείξει την μοναδικότητά του, αρκεί να του δωθεί η ευκαιρία να το κάνει. Και αυτή ακριβώς την συνθήκη αναδεικνύει η συγγραφέας στην ιστορία της.

Το βιβλίο «Τι τρέχει με τον Μπαντού» είναι μια εξαιρετική αφορμή για τα παιδιά ώστε να συζητήσουν με τους γονείς τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες, να μιλήσουν για τυχόν δύσκολες καταστάσεις που έχουν αντιμετωπίσει και, φυσικά, να μιλήσουν για τους διαφορετικούς, μοναδικούς ανθρώπους που θα συναντήσουν στη ζωή τους.

Πολύ σημαντική η επιλογή της εικονογράφησης του εξωφύλλου από την Φωτεινή Τίκκου με το πρόσωπο του Μπαντού να γεμίζει την σελίδα και να διαφοροποιεί το βιβλίο αυτό από όλους τους πρωταγωνιστές των υπόλοιπων παιδικών βιβλίων, που κατά πλειοψηφία έχουν «συνηθισμένους» ήρωες!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Τι τρέχει με τον Μπαντού» κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.