«Εκπαίδευση για όλους στο Μουσείο»

«Εκπαίδευση για όλους στο Μουσείο»

«Εκπαίδευση για όλους στο Μουσείο!»
Νέο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία σε κοινωνικά ευάλωτες περιοχές της Αττικής από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο πρώτος κύκλος σε σχολεία της Ελευσίνας ολοκληρώθηκε ήδη με την επικοινωνιακή υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Το νέο πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Εκπαίδευση για όλους στο Μουσείο!» απευθύνεται σε δημοτικά σχολεία σε κοινωνικά ευάλωτες περιοχές της Αττικής, που είτε λόγω κόστους είτε λόγω απόστασης ή άλλων παραγόντων δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγγελικούσης και προσφέρει εντελώς δωρεάν στους μαθητές, τη μεταφορά τους προς και από το Μουσείο καθώς και τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στις μόνιμες εκθέσεις του.

Στο «Εκπαίδευση για όλους στο Μουσείο!» συμμετέχουν μαθητές δημοτικών σχολείων περιοχών όπως η Ελευσίνα, τα Μέγαρα, τα Βίλλια, οι Ερυθρές, ο Ασπρόπυργος αλλά και σχολεία με μαθητές διαφορετικών εθνικοτήτων στι κέντρο της Αθήνας, η επιλογή των οποίων γίνεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την εκάστοτε Υποδιεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2023 με σχολεία της Ελευσίνας και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την επικοινωνιακή υποστήριξη της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται όλο το χρόνο, θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και εκτιμάται ότι συμμετέχουν έως και 1500 παιδιά από κοινωνικά ευάλωτες περιοχές.

Οι επισκέψεις έχουν ως στόχο να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τον αρχαίο πολιτισμό και να ζήσουν τη μοναδική μουσειακή εμεπειρία που θα τους εξοικειώσει με τον κόσμο ενός Μουσείου και τις εκθέσης του. Οι θεματικές των προγραμμάτων αντλούνται από τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου, συνδέονται με τη σχολική ύλη της τάξης τους και ο σχεδιασμός τους είναι προσαρμοσμένος στις ηλικιακές ανάγκες τους.

Οι θεματικές είναι οι εξής:
-«Γνωρίζοντας τα κυκλαδικά ειδώλια»
-«Εικόνες από τη Μυθολογία»
-«Καθημερινή ζωή στην Αρχαία Αθήνα»
-«Γνωρίζοντας τα αγγεία του Μουσείου»

Για περισσότερες πληροφορίες:[email protected]

 https://cycladic.gr/koinonikaprogrammata/ekpaidefsi-gia-olous-sto-mouseio/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.