Η βίβλος των γονιών από τις εκδόσεις Πατάκη

Η βίβλος των γονιών από τις εκδόσεις Πατάκη

Η The Boston Globe χαρακτηρίζει το βιβλίο αυτό ως «Η βίβλος των γονιών» και όχι άδικα!

Οι εκδόσεις Πατάκη συμπληρώνουν με ένα ακόμη εξαιρετικό βιβλίο την βιβλιοθήκη του ενημερωμένου γονιού (περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ) και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των γονέων, των εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων ασχολούνται στην καθημερινότητά τους με τα παιδιά. Οι διεθνούς φήμης Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις έχουν εδώ και χρόνια κερδίσει την εμπιστοσύνη τον γονιών αλλά και των επαγγελματιών που κινούνται σε χώρους που σχετίζονται άμεσα με τα παιδιά. Τα βιβλία τους μεταφράζονται σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες ενώ πουλάνε ετησίως εκατομμύρια αντίτυπα.

Μπορεί τα παραπάνω στατιστικά να μην σου λένε πολλά ωστόσο με μία πρώτη ματιά στα περιεχόμενα του βιβλίου μπορεί ο καθένας να καταλάβει πως όλα όσα πρόκειται να διαβάσει, είναι πολλά περισσότερα από συμβουλές και απόψεις. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο το οποίο δεν αξίζει να διαβαστεί μονάχα ως ένα εγχειρίδιο αλλά ως ένα βιβλίο που πραγματικά μπορεί να αλλάξει εξ'ολοκλήρου την επικοινωνία μας με τα παιδιά και κατ'επέκταση, την ίδια μας την στάση προς τη ζωή.

Οι συγγραφείς αφιερώνουν ένα από τα πρώτα κεφάλαια ώστε να πληροφορήσουν τους αναγνώστες σχετικά με το πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο που κρατάνε στα χέρια τους. Πέραν του κειμένου, το βιβλίο διαθέτει πολλά σκίτσα, σχεδιαγράμματα και ασκήσεις που θα βοηθήσουν στο δεκαπλάσιο τους αναγνώστες να κατανοήσουν όσα περιγράφονται. Τα κείμενα των συγγραφέων είναι άκρως κατανοητά και σε τίποτα δεν θυμίζουν βαρύγδουπες αναλύσεις εξειδικευμένων επιστημών.

Το βιβλίο στοχεύει στο να κάνει την επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού αμεσότερη, αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη. Οι δεξιότητες που όλοι έχουμε συχνά παραμερίζονται λόγω της καθημερινότητας και του συνεχούς άγχους. Τα προβλήματα και οι προστριβές προκαλούν εκρηκτικές καταστάσεις ενώ η υπομονή είναι ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεται, αδιαμφησβήτιτα, ένα καθαρό και ήρεμο μυαλό. Μέσα σε έναν ωκεανό σκέψεων, ερωτημάτων και προβληματισμών που όλοι οι γονείς έχουν, το βιβλίο των Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις έρχεται να μας δώσει μια καινούργια πνοή και να αλλάξει, πιθανότατα, τον τρόπο που βλέπουμε και διαχειριζόμαστε καθημερινές καταστάσεις.

 

 

 Το βιβλίο «Πως να μιλάτε στα παιδιά ώστε να σας ακούν & πως να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν» των Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκης και μπορείς να το βρεις εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.