«Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα», εκδόσεις Πατάκη

«Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα», εκδόσεις Πατάκη

Τι και αν έχεις διαβάσει χιλιάδες ιστορίες για τα Χριστούγεννα και τον Άϊ Βασίλη, την καταγωγή του και το χωριό των ξωτικών; Υπάρχει μία ιστορία που δεν θυμίζει καμία άλλη, μία ιστορία μαγική, συναρπαστική, γλυκόπικρη, μα πάνω απ' όλα, εντελώς μα εντελώς αληθινή!

Ο Matt Heig γράφει το πιο όμορφο, γιορτινό βιβλίο και φωτίζει τις κρυφές και άγνωστες πτυχές της ζωής του πιο αγαπημένου ήρωα των παιδικών μας (ή και όχι μόνο!) χρόνων! Η πραγματική ιστορία του Άϊ Βασίλη δεν αποτελείται από ατέλειωτες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς, δώρα και πεντανόστιμες λιχουδιές. Απαγωγές, κρύο, επικίνδυνα τρολ, θυμωμένα ξωτικά και πολλές δυσκολίες συνθέτουν την πιο ιδιαίτερη ιστορία για τα Χριστούγεννα. Με μεγάλες, πολύ μεγάλες δόσεις μαγείας!

Η ιστορία του γλυκύτατου κυρίου που μοιράζει τα δώρα στα παιδιά είναι γνωστή σε όλους μας, όμως σχεδόν κανείς -εκτός από τον ίδιο και μερικά ξωτικά- δεν γνωρίζει ποια ήταν η ζωή του ως παιδί. Αυτό ακριβώς ήρθε η ώρα να μάθεις!

Ο συγγραφέας Matt Heig γράφει ένα παιδικό βιβλίο και καταφέρνει με θαυμαστικό τρόπο να συνδυάσει σε αυτό όλη την αισιοδοξία και την χαρά που χρειάζεται ένα παιδί αλλά να μεταφέρει και την σκοτεινή, δύσκολη πλευρά της ζωής. Δεν γράφει ακόμη ένα χαρούμενο, παιδικό παραμύθι για τα Χριστούγεννα αλλά μία ιστορία που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί σταμάτησες να πιστεύεις στον Άϊ Βασίλη λίγο αφότου μεγάλωσες. Ένα βιβλίο που θα δείξει με τον καλύτερο τρόπο σε κάθε μικρό ή μεγάλο αναγνώστη ότι πρέπει να συνεχίσει να αναζητά την ελπίδα όσο δύσκολες και αν είναι οι καταστάσεις.

Για ένα να είστε βέβαιοι: Όταν θα κλείσετε το βιβλίο θα είστε δέκα φορές πιο αισιόδοξοι από πριν και, αν μη τι άλλο, θα πιστεύετε με όλη σας την καρδιά πως τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Καλή, μαγική ανάγνωση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Το αγόρι που το είπαν Χριστούγεννα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.