«ΤΟ ΞΑΝΑ» από τις Εκδόσεις Πατάκη

«ΤΟ ΞΑΝΑ» από τις Εκδόσεις Πατάκη

Πόσες φορές δεν έχεις φέρει στο στόμα τη λαϊκή ρήση «Και την πίτα ολόκληρη και το Ξανά χορτάτο»; Ή δεν έχεις γελάσει με φίλους και γνωστούς στην προσπάθειά σας να μάθετε γλωσσοδέτες όπως: «Ένα Ξανά ξανότερο και ξαξαναξασκότερο, ήρθε εχθές και ξαξαξαναξαμογέλασε, μα ύστερα ξαρακαξαναματοξανακαρακαξασταξαναξαναπέρασε».

Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας «Το Ξανά», θυμάσαι γιατί απολαμβάνεις τόσο την γραφή του Μάκη Τσίτα! Ο χνουδωτός, κατάλευκος και χαριτωμένος ήρωας του συγγραφέα, παίρνει σάρκα και οστά από τα μολύβια της Λίλας Καλογερή και γίνεται η αφορμή να ξαναμιλήσεις για όλα όσα θέλεις ξανά και ξανά στην ζωή σου, για όσα σε περιμένουν, για όσα έχασες αλλά ελπίζεις να σε περιμένουν ξανά στο μέλλον. Το «Ξανά» ταυτίζεται με τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα, ταυτίζεται με εσένα και όσα αγαπάς να κάνεις!

Το βιβλίο του Μάκη Τσίτα είναι γεμάτο γλωσσοπαίγνια, ζωηράδα και χρώματα για τα οποία φρόντισε με την εξαιρετική δουλειά της η εικονογράφος του βιβλίου, Λίλα Καλογερή! 

Το βιβλίο αυτό μπαίνει καταχρηστικά στην παιδική μας στήλη, διαβάζεται και αφιερώνεται ξανά και ξανά, και μπαίνει στις πρώτες σειρές της βιβλιοθήκης του πιο αγαπημένου ραφιού!

 

Το βιβλίο «ΤΟ ΞΑΝΑ» του Μάκη Τσίτα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.