«Γονείς, μιας διαρκής πρόκληση» από τις Εκδόσεις Πατάκη

«Γονείς, μιας διαρκής πρόκληση» από τις Εκδόσεις Πατάκη

Η εισαγωγή του βιβλίου ξεκινάει με τη φράση: «Το να φέρει κανείς ένα παιδί στον κόσμο είναι σχετικά απλό. Το να το μεγαλώσει, όμως, δεν είναι πάντα εύκολο». Και είναι μια φράση που μου επιβεβαιώνεται κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με τα παιδιά μέσα από την δουλειά μου, κάθε φορά που μιλάω με γονείς ή που παρατηρώ την σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού.

Ο Joseph Knobel Freud μέσα από το βιβλίου του «Γονείς, Μια διαρκής πρόκληση» αναφέρεται διεξοδικά σε όλα αυτά τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει, από τις εκρήξεις οργής που έχει σε νεαρότερη ηλικία μέχρι τον σχολικό εκφοβισμό, την σχέση του με το ίντερνετ και τους υπολογιστές αλλά και ζητήματα που αφορούν την σεξουαλική παρενόχληση, τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου ή ομοφυλόφιλες οικογένειες.

Κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε ένα διαφορετικό ζήτημα και ο συγγραφέας με λόγο απλό και άκρως κατανοητό σε όλους τους αναγνώστες, δίνει στους γονείς στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση. Δεν προσφέρει συνταγές, το τονίζει άλλωστε και ο ίδιος στην εισαγωγή του βιβλίου του, δίνει ωστόσο συμβουλές οι οποίες βασίζονται στην τριανταετή πορεία του ως ψυχολόγου/ψυχαναλυτή.

Η παντελής έλλειψη διδακτικού τόνου προς τους γονείς και τα λάθη που κάνουν αναφορικά με το παιδί και τη συμπεριφορά τους, καθιστά το βιβλίο έναν ιδιαίτερα σημαντικό φιλικό σύμβουλο σε αυτή την διαδρομή. Αναμφίβολα είναι ένα βιβλίο εξαιρετικά χρήσιμο, αν όχι απαραίτητο, τόσο στους ίδιους τους γονείς όσο και σε όλους όσους ασχολούνται με παιδιά.

 

Το βιβλίο «Γονείς, μια διαρκής πρόκληση» του Joseph Knobel Freud, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.