«Ταξίδια στη Μυθολογία» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

«Ταξίδια στη Μυθολογία» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Οι δύο νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο «Ταξίδια στη Μυθολογία», εγκαινιάζουν με τον καλύτερο τρόπο την συνεργασία μας! Μερικοί από τους πιο αγαπημένους μας συγγραφείς αλλά και εξαιρετικοί εικονογράφοι παρελαύνουν συχνά στις σελίδες των βιβλίων των εκδόσεων Παπαδόπουλος και εμείς είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα τους φιλοξενούμε πλέον και στη δική μας, διαδικτυακή σελίδα!

Μυθολογία! Έχω ακούσει παιδιά και παιδιά να τη λατρεύουν, να διαβάζουν ασταμάτητα για ώρες όλους τους μύθους για τους ανθρωπόμορφους ήρωες και τις δυνάμεις τους ωστόσο ποτέ δεν μοιράστηκα το ίδιο πάθος ως παιδί. Το έντονα φαντασιακό στοιχείο φαίνεται πως με ξένιζε πολύ! Όσο λοιπόν δεν με εντυπωσίαζε τότε η μυθολογία, τόσο τη λατρεύω τώρα και, μάλιστα, μόλις βρήκα ακόμη ένα λόγο!

Τα δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος μας ταξιδεύουν στη Μυθολογία και είναι δύο αναγνώσματα εισαγωγικά, που δίνουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες στον μικρό αναγνώστη για μερικούς από τους γνωστότερους μύθους, σε ένα ταξίδι σύντομο (όπως προτείνεται στις ηλικίες αυτές) και άκρως συναρπαστικό! 

 

«Η αρχή του μύθου», το ένα εκ των δύο βιβλίων της σειράς, περιλαμβάνει τους μύθους του Κρόνου, του Άτλαντα, του Δευκαλίωνα και της Πυρράς, του Προμηθέα, της Πανδώρας και του Πρωτέα. Έννοιες γνωστές στην ηλικία των 7 χρόνων όπως το βάρος, το νερό, ο χρόνος, η φωτιά, ο αέρας και η αλήθεια, αποκτούν την μυθολογική τους υπόσταση μέσα από την δυναμική γραφή της Μαρίας Αγγελίδου. 

Οι μύθοι συντροφεύονται από πολύχρωμα κολάζ, αγριεμένους Θεούς, γιγαντιαίες μορφές και δυνατούς αέρηδες γι'αυτό προσοχή όπως θα γυρνάτε τις σελίδες!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

 

Το δεύτερο βιβλίο «Από του θεούς στους ανθρώπους», αναφέρεται στον μύθο της Αταλάντης, του Ασκληπιού, του Ερμή, του Δαίδαλου, της Ευρώπης και του Ηρακλή και είναι αδιαμφισβήτητα το δικό μου αγαπημένο!

Πόσα να πει κανείς για τα βιβλία που γράφει η Μαρία Αγγελίδου; Με περισσότερες από 500 μεταφράσεις (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι παιδικά) και πολλά βραβεία στο ενεργητικό της, μας τροφοδοτεί με ένα τεράστιο συγγραφικό έργο το οποίο οι δυσκολότεροι κριτές, οι μικροί αναγνώστες φυσικά, δείχνουν πως εκτιμούν απεριόριστα.

Εικονογράφος σε αυτή την συναρπαστική μυθολογική σειρά είναι η Ίρις Σαμαρτζή, η εικονογράφος που μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο ευφάνταστες πολύχρωμες εικόνες, μερικές από τις οποίες έχουμε ξεκολλήσει απρόσεκτα από τη ράχη του βιβλίου και έχουμε κορνιζάρει σε κάποιον τοίχο!

Καλές αναγνώσεις και καλά ταξίδια!

 

 

Για παιδιά 7 ετών και άνω.

Η σειρά βιβλίων «Ταξίδια στη Μυθολογία» της Μαρίας Αγγελίδου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείς να τη βρεις εδώ και εδώ.

 

 

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.