«Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

«Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Απολαυστικός ο Αντώνης Παπαθεοδούλου ακόμη μία φορά, σε ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ παρέα με τον εικονογράφο Πέτρο Μπουλούμπαση! Είναι από αυτά τα ντουέτα που μόνο επιφωνήματα αξίζουν για το έργο που παράγουν μέσα από την συνεργασία τους και το τελικό αποτέλεσμα (δηλαδή πολλά παιδικά, ή μη, βιβλία) είναι εξαιρετικό!

Ο Γιάννος, το αξιαγάπητο χταπόδι είναι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας. Έχει 8 (εμ, θα μπορούσε να ήταν και διαφορετικά;) εργατικότατα πόδια, σωστούς επαγγελματίες! Κάθε ένα ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει! Άλλο γιατρός, άλλο ζαχαροπλάστης, άλλο φωτογράφος ή μάγειρας, όλα ένα κι ένα. Τυπικότατα πάντοτε σε όλες τους τις εργασίες εκτός από εκείνες τις μέρες, τις λιγάκι περίεργες και ιδιαίτερες, που έρχονται τα πάνω κάτω, τα πόδια μπλέκονται μεταξύ τους και οι περιπέτειες ξεκινούν! Αυτές τις μέρες που όλοι ξέρουμε, που κάτι μας αναστατώνει, κάτι μας επηρεάζει και, πράγματι, όλα πάνε «στραβά».

Και παρότι αυτές οι μέρες αποκαλούνται συνήθως από πολλούς ως «κακές μέρες», ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου καταφέρνει, μέσω του χιούμορ, να τους δώσει τη σημασία που τους πρέπει: Είναι μονάχα μερικές μέρες που το ξύπνημα ήταν κάπως στραβό! Όλοι άλλωστε δεν έχουμε μερικές μέρες που στραβοξυπνάμε;

Και επειδή οι φίλοι και οι γνωστοί ξέρουν τον μικρό Γιάννο και την εργατικότητα καθενός ποδιού ξεχωριστά, δεν τους πειράζει καθόλου που μερικές μέρες στραβοξυπνάει! Τον αγαπάνε εξίσου και συνηθίζουν να του λένε τη φράση: «Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!»

Ο Πέτρος Μπουλούμπασης συνοδεύει την ιστορία του Γιάννου με τις εικόνες του και δημιουργεί έναν, πραγματικά, αξιολάτρευτο ήρωα! Και κάτι τελευταίο για να τονίσουμε μία μικρή λεπτομέρεια που δεν θα μπρορούσαμε να αφήσουμε ασχολιάστη: αυτό το μικρό, κόκκινο χταποδάκι που θα βρεις μόλις ανοίξεις το βιβλίο έχει χαρίσει ατέλειωτα γέλια σε 5χρονους, 8χρονους και 25χρονους με την γλυκύτητά του! Αυτό θα πει πρωταγωνιστής!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!» του Αντώνη Παπαθεοδούλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.