Ήρθε η ώρα να διαβάσουμε «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια»

Ήρθε η ώρα να διαβάσουμε «Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια»

Αυτό κι είναι ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο! Όσο οι συζητήσεις κρατούν ακόμη καλά γύρω από το γυναικείο φύλο και την λογοτεχνία (κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό), ήρθε η στιγμή να απολαύσουμε ένα παιδικό βιβλίο  αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναίκες.

Δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις κάτι με όλη σου την καρδιά. Δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις όταν λαχταράς να γίνεις η καλύτερη σ’ αυτό που αγαπάς. Οι ιστορίες σαράντα μοναδικών Ελληνίδων που αψήφησαν τις δυσκολίες, δείχνουν και σε σένα τον δρόμο. Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι. Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ’ έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις. Σαράντα συναρπαστικές ιστορίες για πραγματικά ατρόμητα κορίτσια.

Το οπισθόφυλλο βάζει τον αναγνώστη αμέσως στο κλίμα. Το βιβλίο αυτό περιέχει τις ιστορίες 40 εξαιρετικά σημαντικών γυναικών που έδρασαν, πάλεψαν, αγωνίστηκαν, η καθεμία στον δικό της τομέα και στην δική της ιδιόμορφη εποχή.

Όχι, το βιβλίο αυτό δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε κορίτσια, όσο ατρόμητα και αν είναι ή θα γίνουν στο άμεσο μέλλον. Απευθύνεται σε όλους τους μικρούς αναγνώστες που θα μάθουν για μερικά από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από μικρά και ευανάγνωστα κείμενα.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι και αυτή ένα αποτέλεσμα εξίσου ποικιλόμορφο, όσο και οι ιστορίες που περιέχονται. Μερικοί εκ των πιο αγαπημένων εικονογράφων χρωματίζουν τις προσωπικότητες αυτές και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από καλό! Πιο συγκεκριμένα την εικονογράφηση πραγματοποιούν οι: Μυρτώ Δεληβοριά, Polkadot Design, Σάντρα Ελευθερίου, Ναταλία Καπατσούλια, Μιχάλης Καζάζης, Μάρια Μπαχά, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Σοφία Τουλιάτου, Κατερίνα Χαδουλού, Φωτεινή Τίκκου, Πέτρος Μπουλούμπασης, Κώστας Θεοχάρης, Μαργαρίτα Τζαννέτου, Αχιλλέας Ραζής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.