«Γουλιέλμος, ο ιπτάμενος μπελάς» από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο

«Γουλιέλμος, ο ιπτάμενος μπελάς» από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο

Ακόμη ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο που μας έχει συνηθίσει στους πιο ευφάνταστους ήρωες! Αυτή τη φορά ο ήρωας ο Γουλιέλμος, ένας πραγματικός ιπτάμενος μπελάς, είναι ένας μύγος και ομολογώ ότι είναι η πρώτη φορά που γνωρίζω ένα κατά τα άλλα «ενοχλητικό» πλάσμα και το συμπαθώ τόσο πολύ!

Η αγάπη του για τις λιχουδιές και η ατελείωτη λαιμαργία του τον φέρνουν αντιμέτωπο με πολλές περιπέτειες και τον βάζουν συχνά σε μπελάδες. Μόνο που κάθε φορά είναι ξεχωριστή και αυτή η φορά θα είναι ακόμη πιο ξεχωριστή, καθώς ο Γουλιέλμος βρίσκει την πιο καλή παρέα!

Η συγγραφέας Μαρία Ελισάβετ Μωραΐτου γράφει μια ιστορία και επιλέγει για πρωταγωνιστή ένα πλάσμα που σπάνια συναντάμε στα παιδικά βιβλία, τοποθετώντας γύρω του και άλλους, εξίσου ιδιαίτερους ήρωες. Μέσα από ζωντανούς διαλόγους μεταφέρει στους μικρούς αναγνώστες μηνύματα που αφορούν την αξία της φιλίας, της επιμονής και της υπομονής, αναφέρεται στον συναρπαστικό κόσμο των ταξιδιών και τελικά, «αναγκάζει» μικρούς και μεγάλους να λατρέψουν τις μύγες!

Την εικονογράφηση κάνει η Στέλλα Ταλταπανίδου.

 

Το βιβλίο «Γουλιέλμος, ο ιπτάμενος μπελάς» της Μαρίας Ελισάβετ Μωραΐτου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.