«Τα δάκρυα της ζωής» από τις εκδόσεις Οσελότος

«Τα δάκρυα της ζωής» από τις εκδόσεις Οσελότος

Το βραβευμένο παιδικό βιβλίο (Γ' Βραβείο Π.Ε.Λ. 2015) της Στέλλας Αρβανίτη, είναι ένα άκρως τρυφερό παραμύθι με πρωταγωνίστριες τρεις πεταλούδες μου μόλις ήρθαν στη ζωή. 3 πεταλούδες δυναμικές και ευαίσθητες που από τα πρώτα τους κιόλας πετάγματα, ξεκινούν το ταξίδι τους με τελικό προορισμό την κοιλάδα με τις πεταλούδες, εκεί που θα μπορέσουν να γνωρίσουν χιλιάδες ακόμη πεταλούδες.

Στο δρόμο τους βρίσκουν πολλά εμπόδια, μικρά και μεγάλα και γνωρίζουν πολλούς ακόμα συνοδοιπόρους στο ταξίδι αυτό. Το δάσος, από το οποίο και διέρχεται η διαδρομή τους, είναι γεμάτο κινδύνους μα και αναπάντεχους, νέους φίλους. Μόνο που κάποιοι από αυτούς θα χρειαστούν την βοήθειά τους και τότε οι ηρωίδες θα πρέπει να πάρουν μια σημαντική απόφαση. Θα βοηθήσουν τη γριά χελώνα ή θα συνεχίσουν το δρόμο τους, αγνοώντας όσους μπαίνουν «εμπόδιο» στο μεγάλο τους όνειρο, να φτάσουν στην κοιλάδα με της πεταλούδες;

Η Στέλλα Αρβανίτη γράφει ένα παιδικό βιβλίο που μιλάει για την φιλία και την αγάπη, το σεβασμό προς όλους όσους βρίσκονται δίπλα μας και ζητάνε τη βοήθειά μας, για την επιμονή που μας βοηθάει να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο αλλά και την εσωτερική μας δύναμη, μια δύναμη που θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να πετάμε ακόμη και όταν κάποιο φτερό κοπεί... Είναι ένα παραμύθι από αυτά τα «παλιά» και αγαπημένα, γεμάτα συναισθήματα, ζωντανούς διαλόγους και βαθιά μηνύματα για όλους τους μικρούς αναγνώστες.

Την εικονογράφηση κάνει η Εμμανουέλα Κακαβιά.

 

Το βιβλίο «Τα δάκρυα της ζωής της Στέλλας Αρβανίτη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.