«Το παρεάκι των λουλουδιών» από τις Εκδόσεις Μίνωας

«Το παρεάκι των λουλουδιών» από τις Εκδόσεις Μίνωας

Ένα παρεάκι άκρως λουλουδάτο και μυρωδάτο, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο παραμύθι της Κέλλυς Αλχανάτη-Παπούλη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

«Το παρεάκι των λουλουδιών» είναι ένα βιβλίο που μιλάει για την φιλία, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τον εκφοβισμό. Οι τρεις ζωηρές ηρωίδες, η Μαργαρίτα, η Ορτανσία και η Παπαρούνα είναι αχώριστες, μοιράζονται τα μυστικά και τις περιπέτειές τους και τις ενώνει μια ξεχωριστή φιλία. Η παρέα δεν αργεί να μεγαλώσει καθώς ένα νέο μέλος έρχεται να προστεθεί σε αυτήν, το Άφυλλο Τριαντάφυλλο. Μόνο που το νέο αυτό μέλος φαίνεται να έχει κάπως... περίεργες διαθέσεις και μια φαινομενικά κακή συμπεριφορά.

Οι δυσκολίες ξεκινάνε και οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Θα καταφέρει άραγε το Άφυλλο Τριαντάφυλλο να χωρίσει τις 3 φίλες ή μήπως ήρθε η ώρα να πάρει ένα από τα σημαντικότερα «μαθήματα» της ζωής του;

Η συγγραφέας Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη γράφει ένα παιδικό παραμύθι με ηρωίδες γεμάτες ζωή, συναισθήματα και φόβους, όμοια με αυτά των μικρών παιδιών που μόλις δημιουργούν τις πρώτες τους φιλίες και εδραιώνουν την κοινωνική τους συμπεριφορά μέσα από ατυχίες, στεναχώριες και δυσκολίες. Μια ιστορία που θέλει να δείξει σε όλους τους μικρούς αναγνώστες τι σημαίνει να προσπαθείς για μία αληθινή φιλία αλλά και να φέρει στο προσκήνιο όλες αυτές τις άσχημες συμπεριφορές άλλων ανθρώπων, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάθε παιδί στη ζωή του.

Η Χρύσα Σπυρίδωνος δίνει ζωή στις απολαυστικές ηρωίδες, χρησιμοποιεί τα πιο τολμηρά και δυνατά χρώματα για να δημιουργήσει εικόνες χαρούμενες που μοσχοβολάνε λουλουδένια αρώματα και κάνουν τον αναγνώστη να ανυπομονεί για την επόμενη σελίδα!  

 

Το βιβλίο «Το παρεάκι των λουλουδιών» της Κέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.