Η Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σε μία εποχή που τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται με τον πιο εύκολο τρόπο, που άνθρωποι βασανίζονται γιατί αναζητούν μια καλύτερη ζωή, που οι ανθρωπιστικές αξίες μοιάζουν με φανταστικές διατυπώσεις, η κατάσταση μοιάζει να βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο. Ένα σημείο που δεν πίστευε ποτέ κανείς ότι θα φτάσει, μα να που είναι αλήθεια. Και δεν γίνεται να μην αλλάξει. Και δεν γίνεται να μην αλλάξουμε και εμείς.

Όσες συζητήσεις και αν έχουν γίνει μεταξύ παιδαγωγών, εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών, ανθρώπων του πνεύματος και τόσων άλλων για τη σημαντικότητα της παιδείας, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πάμπολλες. Όσα και αν σου έχει διδάξει η ιστορία, κλείνεις τα μάτια και ελπίζεις ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, κάτι θα αλλάξει. Από τους τότε νέους ανθρώπους. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχεις ακούσει τη φράση «Αν δεν αλλάξετε εσείς οι νέοι τον κόσμο, δεν θα το κάνει κανείς»;

Η «Παγκόσμια Διακήρυξη των Διακιωμάτων του Ανθρώπου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, προσαρμοσμένη για παιδιά και άκρως κατάλληλη για μία σειρά δράσεων με σκοπό την διδακτική της αξιοποίηση. Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα έπρεπε να διαβάσει κάθε παιδί, να γίνει η αφορμή για συζητήσεις μεταξύ της οικογένειας, δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του σχολείου και πολλά ακόμη. Αν λοιπόν, ελπίζουμε έστω και λίγο σε ένα μέλλον πιο ανθρώπινο, ας δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες όσο είναι ακόμη καιρός.

Η Ruth Rocha γράφει το βιβλίο, ο Otavio Roth κάνει την εικονογράφηση ενώ η Μαρία Μουμουλίδου κάνει τη μετάφραση και συνοδεύει το βιβλίο, γράφοντας το επίμετρο.

 

Το βιβλίο «Η Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» της Ruth Rocha, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.