«Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο» για όλους μας!

«Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο» για όλους μας!

Δεν είναι επειδή οι γιορτινές μέρες το προστάζουν αλλά ολόκληρη η εποχή. Μια εποχή όπου παιδιά σε όλο τον κόσμο αδυνατούν να έχουν πρόσβαση ακόμη και στις βασικές ανάγκες, ακόμη και στις μικρότερες χαρές. Ειδικά αυτές τις χαρές, τα δώρα, τα παιχνίδια και τα νόστιμα φαγητά που συνοδεύουν παραδοσιακά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Λίνα Σωτηροπούλου γράφει ένα βιβλίο για το χριστουγεννιάτικο όνειρο ενός νεαρού κοριτσιού, να μαζέψει όσα περισσότερα δώρα μπορεί και να τα δώσει, με τη βοήθεια του Άη Βασίλη φυσικά, σε όσα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να λάβουν τα δικά τους ξεχωριστά δώρα. Και μπορεί στην αρχή η μαμά της να νομίζει πως όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα δώρα που ζητάει από συγγενείς και φίλους, τα θέλει όλα για τον εαυτό της αλλά τα φαινόμενα απατούν. Και μερικές φορές τα παιδιά έχουν στο μυαλό τους τις πιο συναρπαστικές ιδέες και τα πιο μεγάλα όνειρα, ακόμη και αν οι ενήλικες δεν μπορούν να το καταλάβουν.

Το βιβλίο της Λίνα Σωτηροπούλου, ένα έμμετρο παραμύθι γεμάτο ζεστασιά και αισιοδοξία, είναι η καλύτερη αφορμή για να συζητήσετε μαζί με τα παιδιά όλα όσαμπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει αυτές τις μέρες, αλλά και κάθε άλλη μέρα, ώστε όλα τα παιδιά στον κόσμο να αποκτήσουν ένα μεγάλο χαμόγελο.

 

 

Το βιβλίο «Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο» σε εικονογράφηση της Λίζας Ηλιού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.