«Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας» από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας» από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Ο διαφορετικός μσομπουκίτσας»! Το ολοκαίνουργιο βιβλίο των εκδόσεων Λιβάνη βρίσκεται ήδη στα ράφια των βιβλιοπωλείων και όσο το διαβάζουμε τόσο περισσότερο το λατρεύουμε!

Ο μισομπουκίτσας, ο ήρωας της ιστορίας μας, είναι ένα γλυκύτατος και τρυφερός ήρωας που μάλλον τα έχει βρει λιγάκι σκούρα στο σχολείο, μιας και όλοι του οι συμμαθητές τον κοροϊδεύουν για το ύψος του. Η διαφορετικότητα και το bullying έγιναν από τα πρώτα θέματα της (σχολικής) χρονιάς που πέρασε τόσο μεταξύ των σχολικών αιθουσών όσο και των μέσων ενημέρωσης. Έχουν δυστυχώς πάρει τεράστιες διαστάσεις και θα φάνταζε αστείο να μην συνειδητοποιούσαμε τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και πληροφόρησης των παιδιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. Και πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Μα μέσα από ένα βιβλίο φυσικά! Και πολύ, πολύ, πολύ διάλογο!

Η Γιούλα Γεωργίου γράφει μία ιστορία με έναν ήρωα διαφορετικό από όλους τους άλλους. Το ύψος δεν είναι το δυνατό του σημείο αλλά ξέρει κάτι που θα αφήσει άφωνους πολλούς γύρω του: Είναι ένας εξαιρετικός μουσικός! Ο μισομπουκίτσας βρίσκεται αντιμέτωπος με συνεχή σχόλια για το ύψος του, δέχεται την κοροϊδία των συμμαθητών του, την συνεχόμενη καζούρα και τις πλάκες τους, κάτι που μας θυμιζει καθημερινές ιστορίες παιδιών μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Η συγγραφέας τοποθετεί την ιστορία σε μία πραγματική διάσταση, κάνει τον ήρωά της εξαιρετικά προσιτό σε κάθε αναγνώστη και έτσι το παιδί μπορεί να ταυτιστεί μαζί του. Ο πρωταγωνιστής συμμετέχει σε μια διαρκή συνομιλία με τους γονείς του και δημιουργεί από μόνος τους τις προϋποθέσεις για να λυθεί αυτή η άσχημη κατάστασει που βιώνει. Κάθε παιδί που θα διαβάσει την ιστορία θα κατανοήσει πως το πρώτο βήμα για να αλλάξει όλο αυτό είναι να την γνωστοποιήσει στους γονείς και στους οικείους του.

Ο μισομπουκίτσας έχει ένα τεράστιο ταλέντο και αυτό είναι η μουσική. Οι μικροί αναγνώστες της ιστορίας, θα βρουν μέσα από τον διάλογο με τους γονείς το δικό τους, μοναδικό ταλέντο είτε αυτό σχετίζεται με την ζωγραφική και την μουσική είτε με τον ίδιο τους τον χαρακτήρα. Δεν είναι αναγκαίο να γίνουν όλα τα παιδιά πρωταγωνιστές με αυτό τους το ταλέντο. Φτάνει να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να τον αγαπήσουν και να δούνε όλες αυτές τις ανεξάνλητητες δυνατότητες που έχουν. Και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο!

«Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας» και όλοι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας παίρνουν σάρκα και οστά με τις φωνές των Γιάννη Ζουγανέλη, Μαρίνας Σάττι, Αλέξανδρου Ζουγανέλη, Άγγελου Χρονά, Τάνιας Ρόκκα, Ελευθερίας Ματσού, Γιάννη Πουρναρά, Κωνσταντίνου Μπακάλη και Πάνου Ζενίδη. Το cd με την ηχογράφηση του παραμυθιού θα το βρεις στο τέλος του βιβλίου.

Την εικονογράφηση κάνουν οι Μιχάλης Βαλασόγλου και Μαρία Πάγκαλου.

 

 

Το βιβλίο «Ο διαφορετικός μισομπουκίτσας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.