«Πάνω από όλα φαντασία» από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Πάνω από όλα φαντασία» από τις εκδόσεις Λιβάνη

Αν δεν είναι πάνω από όλα η φαντασία, τότε τι;

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων θα βρεις πολλά εγχειρίδια και οδηγούς που αφορούν τους επίδοξους ενήλικες συγγραφείς, oδηγίες για το πως να ξεκινήσεις να γράφεις το δικό σου βιβλίο, πως να αναπτύξεις την φαντασία σου και πως να «δέσεις» τους ήρωες και την ιστορία. Θα βρεις όμως και ένα βιβλίο που αφορά αποκλειστικά τους φιλόδοξους, ανήλικους συγγραφείς!

Η Γιώτα Λιβάνη γράφει ένα βιβλίο -σκέτη προτροπή- για κάθε παιδί ώστε να γράψει τη δική του ιστορία. Να σκαρφιστεί ήρωες, περιπέτειες, να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία και να δημιουργήσει μια ολόδική του ιστορία, που αυτή τη φορά θα καταγράψει και στο χαρτί!

Με δύο ήρωες, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, η Γιώτα Λιβάνη, δημιουργεί την δική της ιστορία: αυτοί οι δύο ήρωες σκαρφίζονται τις δικές τους περιπέτειες και τις ζωντανεύουν. Παρατάνε την τηλεόραση και τότε είναι που τα πιο συναρπαστικά πράγματα συμβαίνουν. Με αυτούς τους δύο ήρωες θα ταυτιστεί το παιδί και θα του δοθεί η αφορμή να σηκώσει ψηλά τα μανίκια, να πιάσει τα χρωματιστά μολύβια ανά χείρας και να γράψει ή να ζωγραφίσει όλα όσα μέχρι τώρα βρίσκονταν μέσα στο μυαλό του.

Η συγγραφέας περιλαμβάνει στο τέλος του βιβλίου έναν άκρως χρήσιμο οδηγό με συμβουλές για το πως θα μπορέσει να δομήσει την ιστορία του, τι να προσέξει και πως να ξεκινήσει, μα κυρίως δίνει την καλύτερη συμβουλή: «Πάνω από όλα, χρησιμοποίησε η φαντασία σου!».

Δεν είναι μονάχα ένα βιβλίο εγχειρίδιο για τους απανταχού μικρούς συγγραφείς μα ταυτόχρονα και ένα εξαιρετικά διασκεδαστικό βιβλίο, γεμάτο χρώμα και με μικρούς διαλόγους που θα αφήσουν ακούραστα τα παιδιά. Σε αυτό καταφερνει πολλά ο/η Ρ.Κ. που συνοδεύει το κείμενο με μια ολοζώντανη εικονογράφηση, γεμάτη δυνατά και «τονωτικά» χρώματα. Έτσι που το παιδί θα θέλει να γυρνάει ξανά και ξανά τις σελίδες!

Γι'αυτό λοιπόν, μη διστάζεις ούτε να καθυστερείς! Σήκω, καθάρισε τον καναπέ, το κρεβάτι, το γραφείο ή και το πάτωμα (οι συγγραφείς έχουν το ακαταλόγιστο άλλωστε!) και πάρε χαρτί και μολύβι! Η περιπέτεια μόλις ξεκινά!

 

 

Το βιβλίο «Πάνω από όλα φαντασία» της Γιώτας Λιβάνη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.