«Ο Αχτιδοϋφαντής», ένα παιδικό παραμύθι για τα πιο όμορφα όνειρα!

«Ο Αχτιδοϋφαντής», ένα παιδικό παραμύθι για τα πιο όμορφα όνειρα!

Ήξερες πως υπάρχει ένας φτερωτός Ταχυδρόμος που κάθε μέρα φέρνει στον καθένα από εμάς μια ηλιαχτίδα; Ο Αχτιδοϋφαντής έχει ένα πολύ σπουδαίο ρόλο. Κάθε μέρα, λίγη ώρα πριν χαράξει και ενώ όλοι κοιμούνται ακόμη, τραβάει μία μία τις αχτίδες του ήλιου και τις παραδίδει στους Ταχυδρόμους. Κάθε ηλιαχτίδα έχει έναν και μοναδικό παραλήπτη και οι Ταχυδρόμοι πρέπει να κάνουν την παράδοση, γιατί αλλιώς δεν θα ξημερώσει. Άλλες αχτίδες είναι κυματιστές, άλλες μυρίζουν όμορφα, άλλες είναι πιο παχιές, κάποιες ταιριάζουν στα φυτά και άλλες στα ζώα, μα όλες πρέπει να βρουν τον δικό τους παραλήπτη.

Υπάρχουν άνθρωποι που καθημερινά τις δέχονται παρότι δεν τις βλέπουν. Και με τη συντροφιά της αχτίδας φτιάχνουν τις δικές τους όμορφες «ιστορίες», αληθινές ή φανταστικές. Κάποιοι ποιητές γράφουν ποιήματα και οι μαγείρισσες μαγειρεύουν μοσχοβολιστά φαγητά. Το σίγουρο είναι πως όπου μοιράζεται μια, τότε αυτή δίνει το φως της και μόνο καλά πράγματα συμβαίνουν, γεμάτα ανθρωπιά και καλοσύνη. Και μόλις έρθει το βράδυ, οι Ταχυδρόμοι επιστρέφουν στον Αχτιδοϋφαντή και του εξιστορούν όσα όμορφα είδαν να συμβαίνουν κάτω στη γη. 

Κάθε χίλια χρόνια ο Αχτιδοϋφαντής δίνει τη θέση του σε έναν νεότερο. Και αυτή τη φορά, οι Ταχυδρόμοι έχουν να αντιμετωπίσουν μια πραγματικά δύσκολη πρόκληση! Θα καταφέρουν άραγε να μοιράσουν τις αχτίδες με τον κατάλληλο τρόπο και στους «σωστούς» ανθρώπους;

Η Βασιλική Νευροκοπλή γράφει ένα από τα πιο ιδιαίτερα παιδικά βιβλία που εχω διαβάσει εδώ και καιρό! Μια ιστορία συναρπαστική, γεμάτη συγκίνηση. Μια ιστορία μοναδική όσο μοναδικοί είναι και οι ήρωές της. Με ένα τέλος χαρούμενο και αισιόδοξο που «αναγκάζει» μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να κλείσουν το βιβλίο με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη!

 

Το βιβλίο της Βασιλικής Νευροκοπλή «Ο Αχτιδοϋφαντής», με εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.