«Όταν η μαμά μου είπε ψέματα» από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Όταν η μαμά μου είπε ψέματα» από τις εκδόσεις Λιβάνη

Άραγε οι μαμάδες λένε ποτέ ψέματα; Και αν ναι, γιατί μας έλεγαν πως πάντα θα πρέπει προτιμάμε την αλήθεια;

Αυτή τη φορά μια μαμά επέλεξε να πει πράγματι ένα ψέμα αλλά ο λόγος ήταν καλός, πολύ καλός! Μια διαφορετική βόλτα από όλες τις άλλες ξεκίνησε, μέσα στο λεωφορείο, για μία διαδρομή που δεν έμοιαζε με καμιά. Ο μικρός ήρωας της ιστορίας μπήκε με τη μαμά του στο λεωφορείο, έκοψαν τα εισιτήριά τους και έπιασαν γρήγορα τη θέση τους. Το λεωφορείο γέμιζε συνεχώς, άνθρωποι διαφορετικοί και όμορφοι, μοναδικοί όπως όλοι μας. Και τότε μπήκε μια κυρία με ένα μεγάλο καρότσι και λίγο πιο μετά ένας ελεγκτής, ο οποίος ζητούσε από τους επιβάτες τα εισιτήριά τους με δυνατή φωνή και ίσως, κάπως θυμωμένος. Και τότε ήταν που ένα ψέμα χρειάστηκε και το είπε η μαμά!

Το βιβλίο «Όταν η μαμά μου είπε ψέματα» είναι συγκινητικό, όμορφο και εξαιρετικά εκπαιδευτικό. Δείχνει στα παιδιά την πραγματική διάσταση μιας καθημερινής κατάστασης όπου πρωταγωνιστεί η αγένεια κάποιων ανθρώπων, η ευγένεια κάποιων άλλων και, τελικά, αυτό που κερδίζει είναι πάντα η ευγένεια και η ανθρωπιά!

Με την πάντα υπέροχη εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.