«Μαμά μην πας στη δουλειά», από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Μαμά μην πας στη δουλειά», από τις εκδόσεις Λιβάνη

Είναι η πρώτη φορά που προλογίζω ένα βιβλίο ξεκινώντας από την εικονογράφηση! Πάει τόσος καιρός που είχα να δω μία τόσο τρυφερή και ζωντανή εικονογράφηση, με χρωματιστές ακουαρέλες να γεμίζουν τις σελίδες και να θυμίζουν κάτι από άλλη εποχή, που δικαιωματικά η Enja Schling αξίζει να αναφερθεί πρώτη. Τα σχέδιά της μου θύμισαν παιδικές γκραβούρες και χειροποίητα υφαντά που είχε η μητέρα μου ως παιδί και που σπάνια συναντάς πια στα σύγχρονα παιδικά βιβλία.

Από την άλλη, είναι εξίσου όμορφη η ιστορία της Θάλειας Κουνούνη, μια ιστορία που αφορά την αγωνία ενός μικρού κοριτσιού κάθε φορά που η μητέρα της φεύγει για τη δουλειά. Η Ευτυχία, πρωταγωνίστρια του βιβλίου, δυσκολεύεται να κατανοήσει την ανάγκη των γονιών της να πηγαίνουν κάθε μέρα στην δουλειά τους και την συγχέει στο παιδικό της μυαλουδάκι με την έλλειψη αγάπης προς αυτήν. Ποιο παιδί άλλωστε δεν στεναχωριέται κάθε φορά που πρέπει να αποχαιρετήσει κάποιον από τους δύο γονείς ενώ θα προτιμούσε να παίξει ατελείωτες ώρες μαζί τους;

Η αδερφή της Ευτυχίας όμως βρίσκει ένα ευφάνταστο και εξαιρετικά εκπαιδευτικό τρόπο να δείξει στην Ευτυχία πως τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει. Και εδώ είναι που η συγγραφέας μας μεταφέρει την συγκινητική σχέση των δύο κοριτσιών.

Ένα βιβλίο ιδανικό για όλα τα παιδιά που δυσκολεύονται να αποχωριστούν τους γονείς τους, αλλά ιδανικό και για τους ίδιους τους ενήλικες που θέλουν να ξαναθυμηθούν την ζεστασιά των παιδικών τους χρόνων!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.