Ο δρόμος για το σπίτι, Oliver Jeffers, εκδόσεις Ίκαρος

Ο δρόμος για το σπίτι, Oliver Jeffers, εκδόσεις Ίκαρος

«Ήταν κάποτε ενα αγόρι που βρέθηκε μια μέρα στο φεγγάρι και δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω. Δεν ήταν μόνο του όμως...»

Ποιο παιδί δεν έχει ταξιδέψει με το μυαλό του στο φεγγάρι, ποιο παιδί δεν έχει φανταστεί πώς να μοιάζει από κοντά αυτή η λαμπυρή κουκιδίτσα που βλέπει κάθε βράδυ; Ο συγγραφέας Oliver Jeffers, γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες και τις κρυφές παιδικές επιθυμίες, μας πηγαίνει μια βόλτα και εμείς ταξιδεύουμε στο φεγγάρι παρέα με ένα μικρό αγόρι και το αεροπλάνο του. Μόνο που κάποιες βραδιές, θα πρέπει να ξέρεις, πως το φεγγάρι είναι κοινός προορισμός για πολλούς ή ίσως κάνουν εκεί μια στάση, πριν συνεχίσουν για κάπου πιο μακριά! 

Να έχεις λοιπόν στο νου σου, πως σε κάθε διαδρομή, μπορούν να συμβούν μερικά συναρπαστικά πράγματα και το ταξίδι σου να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρον! Κάπως έτσι βρέθηκε το μικρό αγόρι της ιστορίας μας να γνωρίζει έναν εξωγήινο και όταν συμβαίνει αυτό, τότε ακριβώς είναι που όλες οι ιστορίες του κόσμου γίνονται ακόμη πιο όμορφες. Τι και αν γνωρίσεις έναν εξωγήινο, ένα ζωάκι ή ένα συνομίλικό κορίτσι; Όταν η δική σου μοναδική περιπέτεια συνδέεται αναπάντεχα με αυτήν κάποιου άλλου, τότε η φιλία, η συνεργασία, η βοήθεια σε όποιον βρεθεί δίπλα μας, γίνονται οι πραγματικοί πρωταγωνιστές!

Τα βιβλία του Oliver Jeffers αποπνέουν πάντοτε μια αμεσότητα και μια ηρεμία, η αφήγηση είναι απλή και δίνει στα παιδιά πολλές προοπτικές ενός κόσμου που ξεπηδά από την ίδια τους την φαντασία. Είναι τρυφερά και η αναγνωρίσιμη πλέον εικονογράφησή τους, μας γοητεύει πάντοτε με τον ίδιο τρόπο!

 

Το βιβλίο «Ο δρόμος για το σπίτι» του Oliver Jeffers, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.