Τικ, τακ. Ρολόγια, ώρα για μάθημα!

Τικ, τακ. Ρολόγια, ώρα για μάθημα!

Γέλια, πολλά γέλια και κάπου προς το τέλος ακόμη περισσότερα! Αυτό το βιβλίο διαβάστηκε με την πιο κατάλληλη ανήλικη παρέα και η ανάγνωση ήταν, όπως φαντάζεσαι, απολαυστική!

Πίστευες ποτέ πως τα ρολόγια, αυτοί οι ελαφρώς άχαροι και νευρικοί πρωταγωνιστές της καθημερινότητάς μας, θα μπορούσαν να γίνουν ήρωες σε ένα παιδικό βιβλίο; Είμαι σίγουρη πως ούτε τα ίδια τα ρολόγια το πίστευαν ποτέ!

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, με την ανεξάντλητη έμπνευση και τις ευφάνταστες ιστορίες του, καταφέρνει να μας κάνει να συμπαθήσουμε και πάλι τα μικρά και μεγάλα, μεταλλικά και ξύλινα, χρωματιστά ή μη ρολόγια και μας δίνει κρυφές ματιές από την καθημερινότητά τους όταν ήταν και αυτά παιδιά! Αλήθεια, είναι ποτέ δυνατόν ένα ρολόι να είναι παιδί, να πηγαίνει σχολείο και μάλιστα να πρέπει να μάθει σωστά την ώρα;

Με απίθανο χιούμορ και πολλά γλωσσικά «παιχνίδια», ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει μια ιστορία που δεν θα θέλεις να τελειώσει με τίποτα, βοηθώντας τα παιδιά να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τον χρόνο. Η Μυρτώ Δεληβοριά εικονογραφεί τους ιδιαίτερους αυτούς πρωταγωνιστές.

Μας πείσατε! Ήρθε η ώρα να αγαπήσουμε τα ρολόγια!

 

 

Το βιβλίο «Τικ-τακ. Ρολόγια, ώρα για μάθημα!» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και μπορείς να το βρεις εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από τη σελίδα των εκδόσεων Ίκαρος στο facebook.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.