«Ο πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί» από τις εκδόσεις fagotto books

«Ο πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί» από τις εκδόσεις fagotto books

Καιρός ήταν να γνωρίσουμε τις εκδόσεις fagotto books με τον πιο ιδιαίτερο καλεσμένο! Το όνομά του; Πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί!

Η μουσική περιπέτεια ξεκινάει με το γνωστό τσούρμο των πειρατών της μουσικής που αποφάσισαν να ταξιδέψουν με το πελώριο καράβι τους στο χωριό που ζουν οι νότες. Μόνο που αυτοί οι πειρατές, δεν ενδιαφέρονται να κλέψουν χρυσαφικά, ούτε ψάχνουν για θησαυρούς και διαμάντια! Έχουν, ωστόσο, μεγάλη αγάπη για τις νότες και αυτές ακριβώς θέλουν να κλέψουν! Οι κάτοικοι του χωριού δεν έχουν καμία ιδέα τι πρόκειται να συμβεί, μα μόλις βλέπουν τα πανιά του πελώριου καραβιού να πλησιάζουν το χωριό τους, τότε είναι που βάζουν τις φωνές και επικρατεί παντού σωστός πανικός! Τα μυαλά όλων πηγαίνουν στο πώς θα προφυλάξουν όσο καλύτερα γίνεται τις νότες του χωριού τους και τα μουσικά τους όργανα. Την τελική λύση θα δώσει ένα νεαρό αγόρι που κρύβει ορισμένα αλλιώτικα... μυστικά, κάπως περίεργα και, ίσως,  λιγάκι φάλτσα!

Ο συγγραφέας Θοδωρής Παπαϊωάννου γράφει την πιο μουσική περιπέτεια, ένα παιδαγωγικό παραμύθι για όλους! Μια άκρως ασυνήθιστη, συναρπαστική, έμμετρη ιστορία, που θα διασκεδάσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Η περιπέτεια του πειρατή Σιντόρε-Ντορεσί, όμως, δε σταματά εδώ: Στο τέλος της ιστορίας, υπάρχουν προτεινόμενες δραστηριότητες, όλες με σκοπό να αγαπήσουμε τις νότες· είτε φάλτσες, είτε όχι! Το CD στο τέλος του βιβλίου περιέχει τέσσερα τραγούδια από την ιστορία, που αν τα ακούσεις, θα μοιάζει πιο αληθινή από οποιαδήποτε άλλη έχεις διαβάσει! Ο Βίκτωρ Μοσχόπουλος σχεδιάζει τους πιο εκφραστικούς ήρωες, τους δίνει από ένα μουσικό όργανο και... η ορχήστρα ξεκινά!

 

Το βιβλίο «Ο πειρατής Σιντόρε-Ντορεσί» του Θοδωρή Παπαϊωάννου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις fagotto books και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.