«Πωλείται» από τις Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός

«Πωλείται» από τις Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός

Η Ζέφη Συρίβλη γράφει ένα εφηβικό μυθιστόρημα, μια ιστορία σύγχρονη και νεανική, γεμάτη από σκέψεις και προβληματισμούς που έχουν οι σημερινοί έφηβοι. 

Ο Γιάννης, η μικρή του αδερφή, οι γονείς και ο σκύλος είναι οι ήρωες της ιστορίας αλλά και όλη η παρέα του πρωταγωνιστή, που μπλέκει σε περιπέτειες! Όλα ξεκινούν από μία δυσάρεστη είδηση. Οι οικονομικές δυσκολίες είανι αρκετές και θα πρέπει να πουλήσουν το πατρικό τους σπίτι στην Λιμνίτσα. Μόνο που δεν είναι ένα απλό σπίτι. Είναι αυτό στο οποίο ο πρωταγωνιστής της ιστορίας πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Σε ένα χωριό που έζησε τις πιο συναρπαστικές στιγμές, έπαιξε ατελείωτες ώρες, γνώρισε φίλους, έζησε τους πρώτους παιδικούς έρωτες, έχτισε το δεντρόσπιτό του. Πόσο εύκολο είναι ένα παιδί να αποχωριστεί κάτι τόσο αγαπημένο;

Σε μια εποχή που η λέξη «Πωλείται» ακούγεται ανατριχιαστική, που οι άνθρωποι έχουν ξεπουλήσει εαυτούς και αγαθά που κάποτε απέκτησαν με κόπο, το θέμα του βιβλίου μοιάζει εξαιρετικά επίκαιρο. Πως μπορεί ένας γονιός να εξηγήσει στο παιδί του μία τόσο μεγάλη επερχόμενη αλλαγή; Η συγγραφέας προσεγγίζει το ζήτημα αυτό μέσα από την οπτική του πρωταγωνιστή, ενός παιδιού που αντιμέτωπο με μία δύσκολη κατάσταση προβληματίζεται, λυπάται, προσπαθεί να την αλλάξει μα, τελικά, δεν τα καταφέρνει. Το σπίτι θα πουληθεί.

Με χαρά μου διάβασα ένα βιβλίο όπου το τέλος του δεν είναι αυτό που θα περίμενε κανείς, ότι δηλαδή θα συμβεί κάτι και όλα θα πάνε καλά. Το τέλος είναι κοντά στην πραγματικότητα, τα σπίτια πουλιούνται, οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν ραγδαία και, συχνά, οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Και δεν έχουμε παρά να προετοιμάσουμε τα παιδιά ώστε να μπορούν να δεχτούν αντίστοιχες καταστάσεις και να τις διαχειριστούν. Το τελευταίο άλλωστε είναι ικανά να το καταφέρουν μόνα τους, με τον δικό τους τρόπο αρκεί να έχουμε δημιουργήσει μέσα τους τις κατάλληλες βάσεις.

 

Το βιβλίο «Πωλείται» της Ζέφης Συρίβλη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Επόμενος Σταθμός και μπορείς να το βρεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.