«Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» από την Ελληνοεκδοτική

«Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» από την Ελληνοεκδοτική

Το παιδικό βιβλίο «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από την Ελληνοεκδοτική. Το τρίτο βιβλίο του συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλου αναφέρεται στην ευαίσθητη σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η ιστορία ενός νεαρού παιδιού που έχει έναν «αλλιώτικο» πατέρα, γεμίζει με διάφορες σκέψεις το μυαλό της μικρής Καλλιόπης αλλά και των υπόλοιπων συμμαθητών. Οι λέξεις «διαφορετικός», «αλλιώτικος», «πατέρας», φαίνεται να αποκτούν μεγάλο βάρος στο μυαλό της νεαρής μαθήτριας και γίνονται η αφορμή να μοιραστεί με τον δικό της πατέρα μία σπουδαία ιστορία που έρχεται από το παρελθόν. Ο πατέρας της θυμάται και της διηγείται μια ιστορία από τα δικά του μαθητικά χρόνια. Πριν αρκετά χρόνια ήταν μια παρέα φίλων που μοιράζονταν ανέμελα παιχνίδια και πειράγματα μεταξύ τους. Κάποια στιγμή ήρθαν τα πάνω κάτω στην παρέα των αγοριών καθώς η ανακάλυψη ενός σημαντικού μυστικού συντάραξε τις μεταξύ τους σχέσεις. Το μυστικό δεν ήταν άλλο από την αποκάλυψη πως ο πατέρας ενός εκ των παιδιών δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας αλλά ο πατριός του. Όπως φαντάζεσαι, οι εξελίξεις της ιστορίας είναι ραγδαίες!

Το παιδικό παραμύθι του Παναγιώτη Δημόπουλου είναι μία συναρπαστική ιστορία από αυτές που σπάνια συναντάς στις θεματικές ενότητες των παιδικών παραμυθιών. Παρόλα αυτά είναι ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό και αναγκαίο να επικοινωνηθεί στα παιδιά. Πρόκειται για μία ιστορία που καταδεικνύει με άμεσο τρόπο πως ο γονιός του παιδιού δεν είναι απαραίτητα αυτός που το γεννά αλλά αυτός που αφιερώνει συνειδητά την ζωή του στο παιδί του. Μια ιστορία που μέσα από την «ήρεμη» και «γλυκιά» γραφή του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, μιλάει στις καρδιές των παιδιών.

Το βιβλίο «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε για καλό σκοπό! Με την αγορά κάθε βιβλίου 2€ διατίθενται στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» για την στήριξη της εκστρατείας καταπολέμησης του παιδικού καρκίνου.

Την εικονογράφηση κάνει η Αγγελική Δρακάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.