Το βιβλίο χωρίς εικόνες. Γίνεται; Και βέβαια γίνεται!

Το βιβλίο χωρίς εικόνες. Γίνεται; Και βέβαια γίνεται!

Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της εικόνας σε ένα παιδικό βιβλίο. Έχω ρωτήσει συγγραφείς και εικονογράφους για το πόσο εύκολο είναι να υπάρχει ισορροπία εικόνας και λόγου σε ένα βιβλίο ώστε ο μικρός αναγνώστης να δίνει την αναγκαία σημασία και στα δύο. Έχω καταλήξει λοιπόν, στο ότι αυτά τα δύο δρουν συμπληρωματικά, η εικόνα γεμίζει με χρώμα την αφήγηση ενώ κινητοποιεί την φαντασία του αναγνώστη όσο ο λόγος ενθαρύννει άλλες πνευματικές διαδικασίες!

Και αφού έχω κασταλάξει, έρχεται ένα βιβλίο να αναταράξει την μέχρι τώρα θεωρία μου, να με γεμίσει αμφιβολίες και να με ενθουσιάσει με τον πιο ευφυή και σκανταλιάρικο τρόπο! Γιατί περί σκανταλιάς πρόκειται όταν ένας συγγραφέας αποφασίζει να γράψει ένα παιδικό βιβλίο χωρίς εικόνες!!

Ο συγγραφέας B. J. Novak μπορεί να σου αποδείξει ότι ένα βιβλίο χωρίς εικόνες μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστικό! Και έξυπνο. Και ευκολοδιάβαστο. Και καθόλου βαρετό. Και πολλά ακόμη!

Μπορεί να μην έχει ούτε μισή εικόνα και παρόλα αυτά θα γελάσεις, θα φωνάξεις, θα τσιρίξεις. Γίνεται; Γίνεται! Δοκίμασέ το!

 

 

Το μοναδικό βιβλίο χωρίς εικόνες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείς να το αναζητήσεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.