Ένα διαφορετικό βιβλίο για τους γονείς -και όχι μόνο!

Ένα διαφορετικό βιβλίο για τους γονείς -και όχι μόνο!

Στα βιβλιοπωλεία υπάρχουν πολλά εγχειρίδια και βιβλία που αφορούν κατά κύριο λόγο γονείς, βιβλία που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν καθημερινά ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τα παιδιά όσο και με την οικογένεια. Οι εκδόσεις Διόπτρα έχουν μία εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία από αυτά και νιώθω τυχερή να τα έχω στην βιβλιοθήκη μου, ακόμη και τώρα που η δημιουργία οικογένειας μου φαντάζει σχετικά μακρινή.

Όλα αυτά τα βιβλία περιλαμβάνουν σχεδόν πάντοτε συμβουλές που είναι χρήσιμες για οποιονδήποτε άνθρωπο ενδιαφέρεται ουσιαστικά να αναβαθμίζει την επικοινωνία με τους γύρω του, να εξελίξει τον εαυτό του, να βοηθηθεί και κατ' επέκταση να βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του. Είναι, λοιπόν, μια κατηγορία βιβλίων που αγαπώ και διαβάζω εξίσου παθιασμένα όπως τα κλασικά μυθιστορήματα.

Εν προκειμένω, αναφέρομαι στο βιβλίο της Σοφίας Ανδρεοπούλου με τίτλο «Γονείς, ακούστε μας!». Αλήθεια ακούμε ποτέ προσεκτικά τα παιδιά; Δίνουμε βαρύτητα σε όσα μας λένε και μας ζητάνε χωρίς να θεωρούμε τα λόγια τους παιδιάστικα ή ασαφή;

Η παιδοψυχολόγος Σοφία Ανδρεοπούλου δίνει μέσα από το βιβλίο της εξαιρετικά σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές ώστε ο γονιός να είναι σε θέση να ακούσει πραγματικά, να καταλάβει και να διαχειριστεί καταστάσεις και συνθήκες. Να καταφέρει να δει τα συναισθήματά τους, να τα ερμηνεύσει και να ανακαλύψει νέους τρόπους επικοινωνίας. Το βιβλίο αυτό μπορεί ωστόσο να βοηθήσει εξίσου αποτελεσματικά τον καθένα, ακόμη και για να μάθει να ακούσει τον ίδιο του τον εαυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.