«Ο Όλιβερ και οι θαλάσσιες περούκες» από τις εκδόσεις Διόπτρα

«Ο Όλιβερ και οι θαλάσσιες περούκες» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Οι Philip Reeve και Sarah McIntyre κάνουν πάλι το θαύμα τους και μας δίνουν ένα απολαυστικό βιβλίο, όπως ακριβώς μας έχουν συνηθίσει!

«Ο Όλιβερ και οι θαλάσσιες περούκες» δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι! Ό,τι και αν σκεφτείς, με σιγουριά σου λέω, πως είναι δέκα φορές πιο διασκεδαστικό, δώδεκα φορές πιο περιπετειώδες και δεκατρείς φορές πιο συναρπαστικό! Όλα τα παραπάνω, μπορώ να σου τα επιβεβαιώσω μιλώντας σου για περιφερόμενα νησιά, μία γοργόνα που έχει μυωπία, θαλάσσιους πιθήκους και μια νύχτα «πλημμυρισμένη» από θαλάσσιες περούκες!

Ο Όλιβερ, λοιπόν, γιος δύο εξερευνητών, ζει σχεδόν από μωρό όλες τις περιπέτειες που μπορείς να φανταστείς. Έχει ανέβει σε βουνά, έχει κολυμπήσει σε τρομακτικές θάλασσες, έχει γνωρίσει μέρη που ούτε φαντάζεσαι και όλα αυτά ζώντας σχεδόν ολόκληρο το χρόνο μακριά από το σπίτι του. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουν πίσω και να ζήσουν μια ελαφρώς πιο ήρεμη καθημερινότητα, μακριά από κροκόδειλους και νεκροταφεία ελεφάντων. Ο δρόμος για το σπίτι κάνει τον Όλιβερ να ανυπομονεί να δει το δωμάτιό του και να ψαχουλέψει τα παλιά του παιχνίδια. Μόνο που μια μεγάλη έκπληξη τους περιμένει και αναστατώνει όλη την οικογένεια για τα καλά· η θάλασσα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι τους, έχει γεμίσει μικρά και μεγάλα νησιά!!! Νησιά που στο παρελθόν δεν υπήρχαν. Και φυσικά, οι σωστοί εξερευνητές -οι γονείς του Όλιβερ- αποφασίζουν πως η ήρεμη ζωή μπορεί να περιμένει λιγάκι, καθώς μια νέα εξερεύνηση μόλις ξεκινά. Μόνο που η νέα αυτή εξερεύνηση αφορά μόνο τους ίδιους, μιας και ο Όλιβερ αποφασίζει πως το σπίτι του είναι πολύ πιο σημαντικό από μια ακόμη περιπέτεια.

Πόσο ακίνδυνη, όμως, μπορεί να είναι αυτή η εξερεύνηση; Και πώς γίνεται να εμφανιστούν από το πουθενά μικρά και μεγάλα νησιά και να κατακλύσουν την θάλασσα; Μήπως αυτά τα νησιά κρύβουν κάποιο μυστήριο; Ο μικρότερος εξερευνητής της παρέας θα αναγκαστεί να ταξιδέψει για να λύσει μια εξαφάνιση. Ποια θα είναι αυτή;

Μην κάθεσαι λεπτό! Σήκω από την καρέκλα, πήγαινε στο πρώτο βιβλιοπωλείο που θα βρεις μπορστά σου και ζήτησε το βιβλίο αυτό! Αν το θέλεις για σένα, να ξέρεις ότι η συναρπαστική αφήγησή του θα σε κάνει να το διαβάσεις πρωτού γυρίσεις στο σπίτι. Αν ωστόσο το θέλεις για έναν νεότερο αναγνώστη, που τυπικά γι' αυτόν έχει γραφτεί, να ξέρεις ότι δε θα πάρει ανάσα μέχρι να το τελειώσει.

Απορώ συχνά για τους ευφάνταστους ήρωες που σκαρφίζεται το συγγραφικό δίδυμο των Philip Reeve και Sarah McIntyre και πόσο απολαυστικά δένουν το λόγο με την εικόνα! Μόνο που κάθε φορά, ένα καινούργιο βιβλίο έρχεται να μου αποδείξει πως η φαντασία τους είναι αστείρευτη και πως δικαιωματικά τους ανήκει το βραβείο των πιο φαντασμαγορικών και ιδιαίτερων πρωταγωνιστών!

**Το βιβλίο αυτό διαβάστηκε σε μια παραλία του Πόρου και ο φόβος μήπως είναι και αυτός ένα περιφερόμενο νησί με ανησύχησε! Σου συστήνω να προσέξεις ιδιαίτερα τον τόπο της ανάγνωσης...

 

 

Το βιβλίο «Ο Όλιβερ και οι θαλάσσιες περούκες» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και μπορείς να το αναζητήσεις εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.