Μεγαλώνουν οι Δανοί τα πιο έξυπνα παιδιά στον κόσμο;

Μεγαλώνουν οι Δανοί τα πιο έξυπνα παιδιά στον κόσμο;

Η εικόνα όσο και ο τίτλος είναι ίσως λιγάκι παραπλανητικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω κατά πόσο οι Δανοί μεγαλώνουν πράγματι τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο. Διόλου απίθανο να συμβαίνει ή και όχι. Ο μόνος μου προβληματισμός ξεκινάει από την αμφισβήτηση για το αν υπάρχουν ξεκάθαρα και διακριτά κριτήρια μιας άκρως επιτυχημένης ανατροφής ή κατ' επέκταση, για το ποια είναι τα στοιχεία αυτά που σηματοδοτούν την ευτυχισμένη ζωή ενός παιδιού.

Οι εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησαν πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο». Από αυτό ορμώμενη ξεκίνησα να σκέφτομαι αν πράγματι μπορεί να κατηγοριοποιηθεί η ευτυχία των παιδιών. Σαφής κατάληξη στη σκέψη αυτή δεν υπήρξε. Ωστόσο το βιβλίο στο οποίο αναφέρομαι είναι πράγματι ένα πολύ καλό βιβλίο!

Από τα περιεχόμενα ακόμη θα δεις πόσο ενδιαφέροντα είναι τα θέματα που πραγματεύονται οι δύο συγγραφείς στο κείμενό τους. Το κάθε κεφάλαιο είναι καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο. Χωρίς περιττές φλυαρίες και φιλοσοφικές ή παιδαγωγικές αναλύσεις. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο που μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός, ως ένα σημαντικό εργαλείο τόσο στην ανατροφή των παιδιών όσο και στη δική μας προσωπική βελτίωση.

Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναζήτησε το βιβλίο εδώ.

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.