Είδαμε την παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» στον «Ελληνικό Κόσμο»

Είδαμε την παράσταση «Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ» στον «Ελληνικό Κόσμο»

Πριν από δύο εβδομάδες περίπου έκανε πρεμιέρα στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου η παιδική παράσταση «ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ». Ένα σπουδαίο έργο του Γερμανού Έριχ Κέστνερ που, παρά το γεγονός οτι γράφτηκε και εκδόθηκε το 1929, παραμένει πάντα επίκαιρο και σύγχρονο. Η ιδέα της θέασης μιας παιδικής παράστασης μας γεμίζει με μεγάλη χαρά, ανυπομονησία και ελπίδα, γιατί σίγουρα το παιδί που κρύβουμε μέσα μας λαχταρά σε κάθε περίπτωση να ξυπνήσει και να παίξει.

Το θέατρο κατάμεστο με παιδιά και μεγάλους. Οικογένειες, φίλοι και μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και διάθεση που σε κατακλύζει με αισιοδοξία και ζωντάνια. Αναρωτιέσαι πάντα σαν «υποψιασμένος», ώριμος θεατής τί θα έπρεπε να είναι το παιδικό θέατρο, πώς θα έπρεπε να ανεβαίνουν οι παιδικές παραστάσεις σήμερα και τί ακριβώς είναι ενδιαφέρον για μικρά και πιο μεγάλα παιδιά. Η  παράσταση αυτή απαντά σε όλα αυτά τα ερωτήματα με την ειλικρίνεια της, την ομορφιά της, τους φοβερά ταλαντούχους ηθοποιούς της, την ευρηματικότατη και πλούσια σε αισθητική σκηνοθεσία της μεταφέροντάς μας σε ένα μαγικό κόσμο με τα σκηνικά. Η συμμετοχή από τα παιδιά ήταν συγκινιτική αλλά, κοιτώντας με το μικρόβιο του παρατηρητή τους ενήλικες, δεν υπήρχε στιγμή που την παράσταση δεν την απολάμβαναν κι εκείνοι όπως τα παιδιά. Μουσική, τραγούδια, χορός, περιπέτεια, αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια. Θα βοηθήσουμε όλοι τον Εμίλ να βρει την λύση στα προβλήματα του. Με την συνεργασία και την αγάπη η φιλία στο τέλος κερδίζει ακόμα και κάτι που φαίνεται πολύ πιο ισχυρό.

Μία από τις πιο όμορφες παιδικές παραστάσεις αυτή τη χρονιά στην Αθήνα, με σεβασμό και ποιότητα απέναντι στην θεατρική εξοικείωση των παιδιών. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που αξίζει σίγουρα το ενδιαφέρον μας. Ο Εμίλ και οι ντετέκτιβ λοιπόν έχουν να μας πουν πάρα πολλά!

 

Περισσότερα για την παράσταση μπορείς να διαβάσεις εδώ!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.