Earth Speakr: Ένα έργο του Olafur Eliasson για τα παιδιά εμπνέει δύο εργαστήρια του Ινστιτούτου Γκαίτε

Earth Speakr:  Ένα έργο του Olafur Eliasson για τα παιδιά εμπνέει δύο εργαστήρια του Ινστιτούτου Γκαίτε

Το Goethe-Institut Athen διοργανώνει δυο εργαστήρια Earth Speakr στα οποία θα δημιουργηθούν μηνύματα από τους συμμετέχοντες σχετικά με τη κλιματική κρίση και το μέλλον του πλανήτη. Μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογής Earth Speakr για να σχεδιάσουν ένα τρισδιάστατο πρόσωπο, στο οποίο αντικατοπτρίζονται οι εκφράσεις τους και κινήσεις τους. Μπορούν, στη συνέχεια, να ηχογραφήσουν ένα μήνυμα και να εναποθέσουν το πρόσωπο στο περιβάλλον τους, πάνω σε ένα πλαστικό μπουκάλι ή σε ένα λουλούδι, για να δώσουν την εντύπωση ότι αυτό μιλά. Με αυτόν τον τρόπο δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας του άμεσου περιβάλλοντός τους αλλά και όλου του κόσμου.

Σε μια δεύτερη φάση οι νέοι θα παρουσιάσουν τα μηνύματά τους σε μια συνάντηση «στρογγυλής τραπέζης». Μεταξύ των προσκεκλημένων θα είναι εκπρόσωποι του πολιτικού και εκπαιδευτικού χώρου, καθώς και εκπρόσωποι της Γερμανικής Πρεσβείας.

Στόχος του προτζεκτ είναι να επιτρέπει σε παιδιά και νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του πλανήτη και του μέλλοντος. Για αυτόν το λόγο σε όλη την Ευρώπη τα μηνύματα δημιουργούνται στη μητρική γλώσσα των συμμετεχόντων.

Αίτηση συμμετοχής: https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/esa.html
Προθεσμία δήλωσης: 20/10/2020
Τα εργαστήρια απευθύνται σε νέους ηλικίας 13 έως 17 ετών
Τόσο τα εργαστήρια όσο και η εκδήλωση λήξης θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.
Εργαστήρια: 26 Οκτωβρίου και 2 Νοεμβρίου 2020 (διάρκεια: περίπου 1,5 ώρες το καθένα)
Εκδήλωση λήξης: 14 Νοεμβρίου 2020 

Το Earth Speakr προσκαλεί τα παιδιά να ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους και να συμμετέχουν στον σχεδιασμό ενός καλύτερου κόσμου και ενός βιώσιμου πλανήτη.
– Olafur Eliasson

Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ με χαρά μοιράζεται με το κοινό πληροφορίες για το Earth Speakr, ένα ψηφιακό έργο τέχνης του Olafur Eliasson, το οποίο δημιούργησε με το στούντιό του και την υποστήριξη μιας ομάδας παιδιών, ερευνητών και συνεργατών.

Το Earth Speakr προωθεί τη συνεργασία και τον προβληματισμό μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και το μέλλον του πλανήτη. Περιλαμβάνει μια εφαρμογή για iOS και Android και μια διαδραστική ιστοσελίδα (www.earthspeakr.art) σε 25 γλώσσες.

Για τους επόμενους έξι μήνες, όλοι θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή του Earth Speakr και να δώσουν φωνή στον πλανήτη ζωντανεύοντας τα στοιχεία του περιβάλλοντος και χρησιμοποιώντας με έξυπνο τρόπο τη διαδραστική τεχνολογία. Τα παιδιά και οι νέοι κάτω των δεκαοκτώ ετών θα μπορούν να συμμετέχουν δίνοντας φωνή σε διάφορα στοιχεία -όπως ένα δέντρο, μια μπανανόφλουδα, τον ουρανό ή τον δρόμο- και να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μέλλον του πλανήτη μας. Τα μηνύματα των παιδιών θα αναρτώνται στον ιστότοπο του έργου και θα βιώνονται στην εφαρμογή του μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

 

Παιδιά και ενήλικες μπορούν να συμμετάσχουν!
 
Αν είσαι παιδί, μπορείς να δημιουργήσεις μηνύματα στο Earth Speakr και να προσκαλέσεις τους φίλους σου να κάνουν το ίδιο.

Αν είσαι ενήλικας, άκου τα μηνύματα του Earth Speakr, δημιούργησε ομάδες μηνυμάτων –τα λεγόμενα Loud Speakrs– και κοινοποίησέ τα σε άλλους προκειμένου να προβληθούν τα θέματα που θεωρείς πιο επίκαιρα. 

Εάν είσαι μέλος ενός ιδρύματος ή δικτύου, μπορείς να διοργανώσεις μια εκδήλωση και να ενθαρρύνεις τη συμμετοχή παιδιών. Με τη βοήθεια των αναλυτικών εργαλείων που θα βρείς στον ιστότοπο του Earth Speakr (https://earthspeakr.art/el/lavete-drasi), μπορείς να δημιουργήσεις από κοινού με τα παιδιά συναρπαστικές δραστηριότητες που θα τους επιτρέψουν να εξερευνήσουν το καλλιτεχνικό έργο.

Αν εργάζεσαι στον χώρο της πολιτικής, μπορείς να συμμετάσχεις ακούγοντας τις τοποθετήσεις των μελλοντικών ψηφοφόρων και εξετάζοντας τρόπους με τους οποίους μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα στα θέματα που προσεγγίζουν.

Για να παρακολουθήσετε μια περιγραφή του πρότζεκτ από τον Olafur Eliasson, πατήστε εδώ.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή του Earth Speakr και ενισχύστε τις φωνές των παιδιών!

Το Earth Speakr είναι διαθέσιμο χωρίς κόστος στο App Store και στο Google Play.
Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή εδώ.

Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να διαδώσουν τις ιδέες τους για το περιβάλλον απελευθερώνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργικότητά τους.

Ακολουθήστε το Earth Speakr:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube
#earthspeakr #listentothefuture

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο δανικής και ισλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης Olafur Eliasson (γενν. 1967) ασχολείται με τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, τις εγκαταστάσεις και τα ψηφιακά μέσα. Το στούντιό του εδρεύει στο Βερολίνο.
www.olafureliasson.net
www.soe.tv

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.