Δύο υπέροχα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Είτε πρόκειται για την αγάπη είτε για την απώλεια και την ανάμνησή της,το Μικρό νησί και το Όταν γεμίζει η καρδιά αποτελούν δύο παιδικά αναγνώσματα που βοηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης και τη διαχείριση του εσωτερικού τους κόσμου. Με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τα πλέον κοντινά τους πρόσωπα, η Έφη Λαδά και η Ελένη Βασιλειάδη μας παρασύρουν στο ταξίδι της ψυχής με δύο ιστορίες που έχουν κάτι παραπάνω από αξιόλογο να μας πουν.

Έφη Λαδά, Το μικρό νησί, εκδ. Παπαδόπουλος

 

  Σε ένα νησί στη μέση του ωκεανού ζούσε ένα κορίτσι με τη γιαγιά του που όλο τραγουδούσε. Η όμορφη μουσική ζέσταινε τις ζωές τους. Οι εποχές εναλλάσσονταν και τα πουλιά χάραζαν πορείες στον ουρανό για άλλα μέρη. Ώσπου μια μέρα έφυγε μαζί τους και η γιαγιά να ψάξει κάτι νότες εκεί κοντά.
 Την Άνοιξη τα πουλιά γύρισαν αλλά η γιαγιά δεν ήταν μαζί τους. Το κορίτσι αποφάσισε να πάει να τη βρει. Στην παγωμένη χώρα θα ανακάλυπτε ίχνη της γιαγιά της και θα ερχόταν πάλι σε επαφή με τη χαμένη (;) μουσική.
 Η βάρκα της μας ταξιδεύει νοητά και φανταστικά και μας κάνει να κατανοήσουμε τα τραγούδια που έδιωχναν τον Χειμώνα και τις μελωδίες που έζωναν το νησί ολόγυρα. Τα φώτα του βυθού και τα αστέρια του ουρανού, τα ψάρια του βυθού και τα πουλιά του ουρανού, το μπλε σαλιγκάρι και το μικρό νησί που έμοιαζε με κουβαρίστρα και, πάνω από όλα, ο αέναος κύκλος της ζωής μεταφράζουν το συναισθηματικό ταξίδι της αναζήτησης του μικρού κοριτσιού, γεμάτου θέληση και θάρρος. 
 Μια λυρική ιστορία υψηλής ευαισθησίας και συγκίνησης, από την πολυβραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο Έφη Λαδά για τις αναμνήσεις, τις λέξεις και τις εικόνες των ανθρώπων που χάνονται αλλά παραμένουν μέσα μας όσο τους θυμόμαστε.

Ελένη Βασιλειάδη Ρένια Μεταλληνού, Όταν η καρδιά μου γεμίζειεκδ. Παπαδόπουλος

 

 Τι γίνεται όταν σχηματίζονται σύννεφα πάνω από τη ζωή των ενηλίκων; Η απουσία έκφρασης της αγάπης τους οδηγεί τα παιδιά στο δικό τους καταφύγιο; Η στεναχώρια και ο θυμός δημιουργούν ένα σκοτεινό κενό; Πρέπει οι γονείς να είναι γεμάτοι για να ανταποκριθούν στις συναισθηαμτικές ανάγκες των παιδιών τους;
  Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα απαντούν η συγγραφέας και δημιουργός της πολύ ενεργής κοινότητας Positive Parents, Ελένη Βασιλειάδη και η καταξιωμένη εικονογράφος, Ρένια Μεταλληνού, αφηγούμενες, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο, τις σκοτούρες και τις υποχρεώσεις που χαρακτηρίζουν τη δύσκολη καθημερινότητα αλλά και τα παιχνίδια και τις αγκαλιές που απορρέουν από τη δύναμη ψυχής μιας μητέρας και της μικρής της κόρης και κάνει ακόμη και τις πιο στραβές μέρες να βρίσκουν τον δρόμο τους.
  Μια υπέροχη ιστορία για το δοχείο της αγάπης που αδειάζει εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας και γεμίζει χάρη στη συναισθηματική σύνδεση.
  Ένα παιδικό βιβλίο που αναδεικνύει τη σημασία της αγάπης που καλλιεργείται αμφίδρομα με κοινές δραστηριότητες, τρυφερές στιγμές και πολύ κατανόηση.

Καλή ανάγνωση!
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.