Δύο υπέροχα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Φουρφουρί | «Οι μικροί μου κόσμοι» & «Ερωτευμένοι»

Δύο υπέροχα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Φουρφουρί | «Οι μικροί μου κόσμοι» & «Ερωτευμένοι»

Για την περίοδο stay home που μας επιβάλλουν οι δύσκολες περιστάσεις, οι εκδόσεις Φουρφουρί μας προτείνουν δύο υπέροχα παιδικά βιβλία γαλλικής προελεύσεως... Παρόλο που το μέγεθος και ο σχεδιασμός τους παραπέμπουν σε αποκλειστικά παιδικό κοινό, «Οι μικροί μου κόσμοι» και οι «Ερωτευμένοι» θα αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους.

Géraldine Collet & Sébastien Chebret: Οι μικροί μου κόσμοι
Μτφρ Χριστίνα Θεοχάρη

 

Κάθε παιδί έχει έναν δικό του κόσμο!  Αυτό αποτυπώνουν η Géraldine Collet  με το ευαίσθητο και βαθυστόχαστο κείμενό της και η Sébastien Chebret με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες εικόνες της.

Για τον Αλέξη είναι τα πουλιά, για την Κλαίρη τα κάστρα, για τον Φοίβο και τον Μιχαήλ οι μηχανές, για τον Λεωνίδα τα ζώα, για τη Λίζα το διάστημα, για τον Αντρέα τα χρώματα και τα σχήματα, για τον Μάρκο οι ιππότες και για τη Χριστίνα τα βιβλία. Όλα ονειρεύονται έναν χαρούμενο και ειρηνικό κόσμο.

Μέσα από τα μάτια των παιδιών παρακολουθούμε τον κύκλο των τεσσάρων εποχών. Καλοκαίρι, φθινόπωρο, άνοιξη, χειμώνας...Κάθε εποχή κρύβει εκπλήξεις.Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγονται οι απλές χαρές της ζωής που κατοικούν στη φύση:τα κελαηδίσματα των πουλιών κάνουν τον κόσμο να φαντάζει πιο όμορφος, τα ζώα γίνονται πραγματικοί φίλοι, τα σύννεφα είναι γεμάτα υποσχέσεις, η ευτυχία ενος τυχαίου γλάρου γίνεται χαμόγελο και από ένα σποράκι ανθίζει ένα τεράστιο μπουκέτο.

«Οι μικροί μου κόσμοι» είναι ένα ποιητικό, τρυφερό και ονειροπόλο album για τις έννοιες της διαφορετικότητας και το αίσθημα του συνανήκειν. 

Hélène Delforge & Quentin Gréban: Ερωτευμένοι
Μτφρ Ιφιγένεια Ξένου

 

Μετά το επιτυχημένο «Μαμά» η Hélène Delforge και ο Quentin Gréban επιστρέφουν με έναν ύμνο για τους Ερωτευμένους και τον Έρωτα. Για τον έρωτα που αρχίζει και τελειώνει, που πονάει και θεραπεύει, που απογειώνει και προσγειώνει.

Σε ένα καταπληκτικό album κόσμημα οι δύο δημιουργοί παρουσιάζουν τριάντα δύο διαφορετικές ιστορίες. Και επειδή υπάρχουν τόσοι έρωτες όσοι και οι ερωτευμένοι, ο αναγνώστης θα θαυμάσει κάθε έκφανση του έρωτα. Η ομορφιά των εικόνων και η ποίηση των λέξεων διηγούνται καταστάσεις, καλοτυχίες, εκπλήξεις, αισθήματα, αισθήσεις και συναισθήματα που μας κάνουν να χαμογελάμε, να γελάμε ή και να κλαίμε.

Ο παντοδύναμος έρωτας υπάρχει στον αέρα και τίποτα άλλο δεν έχει πια σημασία.Εκμηδενίζει τον χρόνο: δεν υπάρχει πριν και μετά, αλλά μόνο το τώρα.Αποδεσμεύει δυνάμεις εώς τώρα άγνωστες.Γεμίζει μαγεία την ύπαρξή μας. Επανέρχεται και ξαναβρίσκει τη θέση του στη ζωή μας.Ανακαλύπτει εκ νέου τον άλλον.Δεν ύπαρχει τέλος, διαρκεί στο άπειρο.Ζει μέσα από αυτό που είναι αληθινό.Γεννιέται από το φανερό. Μεγαλώνει από τις εκμυστηρεύσεις.Γίνεται λιμάνι και αγκυροβόλι, πυξίδα και ακρωτήρι. Οδηγεί σε ό,τι πιο όμορφο: στη δημιουργία μιας οικογένειας.

Οι vintage ακουαρέλες του Quentin Gréban, στον απόηχο του Art nouveau, του Art déco και της Απελευθέρωσης του 1945, εικονοποιούν υπέροχα τα μικρά poème en prose της Hélène Delforge. Παιχνιδιάρικο, μυστηριώδες,τρυφερό και αισθησιακό το αποτέλεσμα παρασύρει και μαγεύει τον αναγνώστη.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται με όλες τις αισθήσεις και κάνει την καρδιά να χτυπάει πολύ δυνατά.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.