Διαβάσαμε το βιβλίο «Η Άνια και η Μάγισσα του Χιονιού» των Lisa Sunderland και Daniel Egnéus από τις εκδόσεις Μάρτης

Διαβάσαμε το βιβλίο «Η Άνια και η Μάγισσα του Χιονιού» των Lisa Sunderland και Daniel Egnéus από τις εκδόσεις Μάρτης

Η μικρή Άνια ζούσε προστατευμένη  με τη μητέρα της και τον πατέρα της στο Κήπο του Χιονιού, πέρα από τις Λίμνες της Μοναξιάς, πάνω από τα Αστραφτερά Βουνά και μακριά από το Δάσος με τα Χίλια Μάτια.

 Η Άνια λικνιζόταν ανάμεσα στα κλαδιά των ψηλών έλατων και συνομιλούσε με τα κοράκια. Εκείνα της έπλεξαν ένα φόρεμα από πούπουλα και τη συγκεκριμένη μέρα ξεκίνησαν με τη μητέρα της να μαζέψουν γαλάζια λουλούδια γεντιανής, τα τυχερά λουλούδια της Άνιας.

Την ώρα που ο πατέρας της έφτιαχνε παράξενες κατασκευές που ήλπιζε ότι θα του έδιναν την ικανότητα να πετάει σαν πουλί, η Άνια αποκοιμήθηκε και ονειρεύτηκε.  

Στο όνειρό της, είδε τη μητέρα της αιχμάλωτη της Μάγισσας του Χιονιού. Μόλις το είπε στον πατέρα της εκείνος την αγκάλιασε, αλλά τα νέα δεν ήταν καλά:ένα κοράκι που έσερνε με δυσκολία τη σπασμένη του φτερούγα τους πλησίασε και τους είπε μια φρικτή ιστορία που μιλούσε για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η μητέρα της.

Την επόμενη μέρα η Άνια με τον πατέρα της ξεκίνησαν να τη βρούνε. Στο δρόμο τους συνάντησαν διάφορα πλάσματα, με άλλα προχώρησαν μαζί και άλλα τα άφησαν πίσω.

Στις δυσκολίες που συνάντησαν η Άνια ήταν η μόνη που δεν έχασε την πίστη της. Ήρθε αντιμέτωπη με τους βαθύτερους φόβους της και όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στη Μάγισσα του Χιονιού. Με τη ζεστασιά της αγάπης έλιωσε το παγωμένο βασίλειο. Κοράκια και ζώα πετάχτηκαν από τις παγωμένες τους φυλακές και κάπου εκεί κοντά ένιωσε τη μητέρα της.

Η Μάγισσα έλιωσε, διαλύθηκε σε κομμάτια και βούλιαξε στον βυθό του ωκεανού. Η οικογένεια ενώθηκε και πάλι με τους συνοδοιπόρους της, τα ζώα.

Το επόμενο πρωί, μια έκπληξη περίμενε την Άνια. Ο πατέρας της κατασκεύασε για εκείνη ένα μαγικό στέμμα από φτερά που την ανέβασε στον ουρανό.

Η Άνια και η Μάγισσα του Χιονιού είναι ένα υπέροχο παιδικό παραμύθι μύησης και ενηλικίωσης. Η Lisa Sunderland δημιούργησε μια ηρωίδα που ξεφεύγει από τα στερεότυπα και αντιστρέφει τους ρόλους. Αναλαμβάνει να βρει τη μητέρα της και ξεπερνάει όρια και κινδύνους.

Οι μαγικές εικόνες, ανάμεσα σε ρεαλισμό και ποίηση, του Daniel Egnéus  αναδεικνύουν τα ονειρικά στοιχεία της ιστορίας. Η Άνια, η μαμά, ο μπαμπάς, η Σπασμένη Φτερούγα, η Καημένη Μισή Ουρίτσα, τα κοράκια, όλοι ξαφνιάζουν με την παραστατικότητα των κινήσεων, την ένταση του βλέμματος και τονίζουν τον λυρισμό της ιστορίας.

Η Lisa Sunderland και ο Daniel Egnéus συνέθεσαν μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και τη σημασία της αλληλεγγύης  που ταξιδεύει στην καρδιά του χειμώνα και ζεσταίνει την καρδιά όσων είναι και παραμένουν παιδιά.

 

 

 

 

 

 

 

Lisa Sunderland Daniel Egnéus
Η Άνια και η Μάγισσα του Χιονιού
Μτφρ Μυρσίνη Γκανά
Εκδόσεις Μάρτης

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.