Διαβάσαμε «Το Πνεύμα του Χιονιού», ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο βιβλίο!

Διαβάσαμε «Το Πνεύμα του Χιονιού», ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο βιβλίο!

Πάντα μου άρεσε η παιδική λογοτεχνία. Μετά την απόκτηση του γιου μου, η αναζήτηση έξυπνων, ευφάνταστων και καλαίσθητων βιβλίων έγινε αγαπημένη συνήθεια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει Το πνεύμα του χιονιού, σε κείμενο της Maja Lunde και εικονογράφηση της Lisa Aisato. Οι δύο δημιουργοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία σε 24 κεφάλαια:εκείνη της Χέντβιχ και του Κρίστιαν ή, καλύτερα,  της απώλειας και της μνήμης, της συμπόνοιας και της αγάπης.

Για τον Κρίστιαν η παραμονή των Χριστουγέννων ήταν πάντα η πιο ωραία μέρα του χρόνου. Η μυρωδιά των μπισκότων με τζίντζερ, των πευκοβελόνων, του θυμιάματος και του κακάο. Ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ο ήχος από το κηροπήγιο με τα μεταλλικά αγγελάκια... Κι έπειτα, την παραμονή των Χριστουγέννων γίνεται δέκα χρόνων.

Όμως τίποτα δεν είναι ίδιο αυτή τη χρονιά. Στο σπίτι του τίποτα δεν θυμίζει Χριστούγεννα. Μια βαριά σκιά σκεπάζει την οικογένειά του. Έχουν κοπεί τα λαμπερά μαργαριτάρια γέλιου. Η ζωή τους έγινε στενάχωρη και άδεια, χωρίς ομιλίες και γέλια.

Μέχρι που γνωρίζει τη Χέντβιχ. Η Χέντβιχ είναι γεμάτη φακίδες και φοράει μία μάλλινη κάπα κόκκινη σαν τα μαλλιά της και ζωηρόχρωμη σαν τη στολή του ‘Αγιου Βασίλη. Για πρώτη φορά ο Κρίστιαν μετά από πολύ καιρό αρχίζει να πιστεύει ότι ίσως τελικά γιορτάσει κι αυτός τα Χριστούγεννα. Αν και έμεναν μόλις έξι μέρες...

«Το πνεύμα του χιονιού» είναι ένα συγκινητικό και διαχρονικό παραμύθι που προβάλλει την ανθρωπιά και την αγάπη. Οι δύο δημιουργοί θέλουν να περάσουν το μήνυμα, και το κάνουν με επιτυχία, ότι ακόμη κι αν στεναχώριες, απώλειες, δράματα μας καταβάλλουν, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Στο τέλος της μέρας, αυτό που μετράει είναι η παρουσία των αγαπημένων μας προσώπων. Η ευτυχία υπάρχει ανάμεσα στη θαλπωρή και την αγάπη που εκπέμπουν και αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Η Maja Lunde και η Lise Aisato συνέθεσαν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, ωραία ιδέα για δώρο στις γιορτές, αν αναζητάτε κάτι που να έχει σχέση με τα Χριστούγεννα και ταυτόχρονα να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

 

 

 

 

 

 

 

Maja Lunde & Lisa Aisato
Το πνεύμα του χιονιού
Μτφρ Χριστίνα Σωτηροπούλου
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.