Διαβάσαμε τις «Περιπέτειες του Χακ Φιν» του Μαρκ Τουέιν | Εκδ. Ψυχογιός

Διαβάσαμε τις «Περιπέτειες του Χακ Φιν» του Μαρκ Τουέιν | Εκδ. Ψυχογιός

Ο Χακ Φιν και ο Τομ Σόγερ ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Κυνηγούσαν αγριογούρουνα και πολεμούσαν με ξύλα σαν να ήταν πειρατές. Ένιωθαν ζωντανοί και ελεύθεροι. Μετά τις περιπέτειες που έζησε με τον Τομ, ο Χακ εγκαταστάθηκε στο σπίτι της χήρας Ντάγκλας. Κουρασμένος από τον κόσμο των μεγάλων και αποφασισμένος να ξεφύγει από τον βίαιο πατέρα του, ο μικρός μας ήρωας, παρέα με έναν νέγρο σκλάβο, θα διαπλεύσει τον μεγάλο ποταμό Μισισιπή. Η δυνατή φιλία που θα αναπτυχθεί ανάμεσα στους δύο φυγάδες θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, προκλήσεις και κινδύνους.

«Οι περιπέτειες του Χακ Φιν» είναι ένα μυθιστόρημα για την ταυτότητα, τον φυλετικό ρατσισμό και τις κοινωνικές συμβάσεις. Η φαντασία και η αθωότητα του μικρού πρωταγωνιστή πλάθουν ένα μεστό πορτρέτο της προπολεμικής κοινωνίας του αμερικανικού Νότου. Ο Μαρκ Τουέιν γράφει ένα πρωτοπόρο και αμφιλεγόμενο παιδικό βιβλίο που υμνεί την ελευθερία.

Το βιβλίο «Οι περιπέτειες του Χακ Φιν» ανήκει στη σειρά «Κλασικά Αγαπημένα» των Εκδόσεων Ψυχογιός, που περιλαμβάνει διαχρονικές ιστορίες, γραμμένες με απλό και κατανοητό τρόπο, και με εντυπωσιακή εικονογράφηση που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Οι περιπέτειες του Χακ Φιν»
Μαρκ Τουέιν
Μτφρ: Πάλλη Έρρικα
Εκδόσεις Ψυχογιός

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.