Διαβάσαμε τη «Φάρμα των Ζώων» του Όργουελ σε εικονογράφηση Chris Mould από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Διαβάσαμε τη «Φάρμα των Ζώων» του Όργουελ σε εικονογράφηση Chris Mould από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τα ζώα της φάρμας του κυρίου Τζόουνς αποφασίζουν να απελευθερωθούν από τον εκμεταλλευτή τους. Καθοδηγούμενα από τον Στρατηγό, θα διεκδικήσουν ισότητα και ελευθερία. Και ενώ όλα κυλούν ομαλά οι ηγετικές φυσιογνωμίες Ναπολέων και Σνόουμπολ θα τους κάνουν να καταλάβουν ότι όλα τα ζώα είναι ίσα αλλά κάποια είναι πιο ίσα από τα άλλα.

Ο διάσημος εικονογράφος «ξαναδιαβάζει» το κλασικό έργο και προσπαθεί να καταλάβει τι είναι αυτό που πήγε στραβά στην υλοποίηση του ονείρου για μια δίκαιη κοινωνία και η ουτοπία κατέληξε σε εφιάλτη. 

Η Φάρμα των Ζώων του George Orwell αποτελεί μια κριτική για τον Σταλινισμό. Ο Chris Mould το πάει ακόμη πιο μακριά και μέσα απο την υπέροχη εικονογράφηση δημιουργεί μια σάτιρα για την εξουσία εν γένει. Το πολυεπίπεδο έργο του μυεί τα παιδιά στην πολιτική σκέψη. Το μήνυμα για τη νέα τάξη πραγμάτων και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που εξαφανίζουν κάθε δυνατότητα για αντίδραση περνάει πολύ έξυπνα. Τα παιδιά εμπνέονται από τις εικόνες και καταλαβαίνουν καλύτερα το νόημα της ιστορίας.

Μία υπέροχη έκδοση δια χειρός Chris Mould της Φάρμας των ζώων του George Orwell από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος σε εξαιρετική μετάφραση Αργυρώς Πιπίνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Georges Orwell Chris Mould
Η φάρμα των ζώων
Μτφρ Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.