Διαβάσαμε :: «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου» του Jon Agee | Εκδ. Κλειδάριθμος

Διαβάσαμε :: «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου» του Jon Agee | Εκδ. Κλειδάριθμος

Στη μέση του βιβλίου υπάρχει ένας τοίχος. Στη μία πλευρά βρίσκεται ένας χαριτωμένος ιππότης. Ο τοίχος τον προστατεύει από τα άγρια ζώα και τον γίγαντα που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του τοίχου.

Και ένω ο ήρωας της ιστορίας είναι πεπεισμένος ότι δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, κάτι συμβαίνει. Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και εντελώς απροσδόκητα βρίσκεται στην άλλη πλευρά του τοίχου.

Και αν ο γείτονας δεν είναι τόσο κακός όσο νόμιζει; Και αν η καλή πλευρά του τοίχου δεν είναι ο παράδεισος που πιστεύει; Και αν ο μικρός ιππότης έχει άδικο;

Στο «Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου» ο δημιουργός πολλών βραβευμένων παιδικών βιβλίων,Τζον Έιτζι, πραγματεύεται το θέμα των συνόρων και των τειχών. Οι μικρές προτάσεις σε συνδυασμό με την υπέροχη εικονογράφηση ενθαρρύνουν τα μικρά παιδιά να ρίξουν τα τείχη, να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη και να αποβάλλουν το φόβο για την ετερότητα.

Ένα αστείο, έξυπνο και αποτελεσματικό παιδικό βιβλίο που μας δείχνει ότι οι φοβίες και οι προκαταλήψεις για το άγνωστο μας εμποδίζουν να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες και να απολαύσουμε τη συντροφικότητα.

Ιδανικό δώρο για μικρά παιδιά και Προέδρους μεγάλων κρατών!

 

 

 

 

 

 

Jon Agee
Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου
Μτφρ Ηλιάνα Αγγελή
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.