Διαβάσαμε: « Ο σπασίκλας των Αρχαίων» της Ελένης Ρένεση | Εκδ. Ελληνοεκδοτική

Διαβάσαμε: « Ο σπασίκλας των Αρχαίων» της Ελένης Ρένεση | Εκδ. Ελληνοεκδοτική

  Στην ερώτηση του δεκάχρονου γιου μου αν είναι δύσκολα τα αρχαία, έρχεται να απαντήσει το παιδικό βιβλίο της Ελένης Ρένεση Ο σπασίκλας των ΑρχαίωνΗ σπαρταριστή ιστορία του μικρού Περικλή εισάγει τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών με ευφάνταστο και αστείο τρόπο.

  Τι θα συμβεί όταν μια ανοιξιάτικη μέρα ο Περικλής περάσει την εξώπορτα του σχολείου του και αρχίσει να λέει ακαταλαβίστικα πράγματα; Πώς θα αντιδράσουν οι συμμαθητές του; Τι θα πει η δασκάλα του όταν εκείνος αρνηθεί να κλείνει το νερό αλλά προτείνει το ύδωρ; Κιμωλία ή γραφίδα; Αερολογίες ή έπεα πτερόεντα;

  Ο Περικλής δεν μπορεί να κρατήσει την όρεξη του για τα αρχαία ελληνικά για το γυμνάσιο. Προσπαθεί να πείσει τους συμμαθητές του για την αξία της γλώσσας και του πολιτισμού. Για την αναγκαιότητα της εκμάθησης της γλώσσας του Σωκράτη και τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στα αρχαία και τα νέα ελληνικά.

  Η εμμονή του Περικλή για τα αρχαία οδηγεί την τάξη του σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι που αναδεικνύει όχι μόνο την ταυτότητα των Ελλήνων, αλλά και την αξία της φιλίας και της βιωματικής μάθησης. Όλοι μαζί θα μάθουν τι σημαίνει «πυξ λαξ», «μολών λαβέ» και «αντίπαλον δέος». Θα γίνουν οι νέοι Αθηναίοι του 5ου αιώνα π.χ. του «χρυσού αιώνα» του Περικλή με την παρότρυνση του δικού τους Περικλή.

  Διαβιάστε τον Σπασίκλα των Αρχαίων και ένας σοφός μπορεί να ξυπνήσει και στο δικό σας παιδί.

Ελένη Ρένεση 
Ο σπασίκλας των Αρχαίων
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.