Διαβάσαμε :: «Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων» | Εκδ. Καστανιώτη

Διαβάσαμε :: «Η Μάγια στο δάσος των Χριστουγέννων» | Εκδ. Καστανιώτη

Είναι βράδυ Χριστουγέννων και η Μάγια αφήνει το σπίτι της και ξεκινά την περιπλάνηση στο δάσος. Πολλά τα μονοπάτια. Στο πρώτο μονοπάτι που θα πάρει  θα συναντήσει μια φάτνη, θα συνομιλήσει με ένα αλογάκι και θα δει τον Αί-Βασίλη σε μυστική αποστολή. Αλλάγη πορείας. Η Μάγια στρίβει και παίρνει άλλο δρόμο. Εκεί θα ανέβει σε μια γέφυρα. Μικρά καμπανάκια κρέμονται εδώ και εκεί πάνω στη χάρτινη κουπαστή. ‘Ενα αγγελάκι τής ανακατεύει τα μαλλιά. Τα υπόλοιπα που στέκονται σε ένα κλαδί ψέλνουν απαλά. Το πιο λαμπρό αστέρι κάνει την εμφάνισή του πάνω από τα κλαδιά. Θα δει η Μάγια πρώτη την ομορφότερη μέρα του χρόνου ;

Μια μαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία σε κείμενο της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου (Sadahzinia) και εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.

Το ευφάνταστο κείμενο δένει αρμονικά με την πολύχρωμη εικονογράφηση. Οι δύο δημιουργοί στήνουν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό γεμάτο απλά νοήματα, έντονα χρώματα και μπόλικη μαγεία.

Ένα ολιγοσέλιδο παραμύθι για μικρά παιδιά που διαβάζεται ξανά και ξανά μέχρι να τα πάρει ο ύπνος.

Όνειρα γλυκά και χριστουγεννιάτικα!


 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.