Διαβάσαμε: Felicita Sala, «Οδός Νοστιμιάς 10» | Εκδ. Φουρφούρι

Διαβάσαμε: Felicita Sala, «Οδός Νοστιμιάς 10» | Εκδ. Φουρφούρι

Οι εκδόσεις Φουρφούρι μας καλούν σε ένα communal table!

Η Πιλάρ λιώνει ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, ο κύριος Πινγκ σοτάρει κεφαλάκια μπρόκολου, η σενιόρα Φλόρες στύβει λάϊμ σε μια κατσαρόλα με φασόλια, ο κύριος Μέλβιλ κόβει το ψάρι του σε φιλέτα, ο κύριος Σινγκ ανοίγει μια κονσέρβα με γάλα καρύδας, η κυρία Γκρίνπι χαίρεται με το χρυσό χρώμα που έχουν οι μίνι κις της και ο Γιόζεφ και ο Ράφικ έχουν πάρει πολύ σοβαρά το πλάσιμο των κεφτέδων.

Στο κτίριο της οδού Νοστιμιάς 10 η ατμόσφαιρα είναι πολύ «auberge espagnole». Σε κάθε όροφο συναντάμε άτομα διαφορετικής κουλτούρας, διαφορετικής κουζίνας με χαμογελαστά και ήρεμα πρόσωπα. Οι ανοιχτές πόρτες αναδίδουν μυρωδιές από τα πιάτα που ετοιμάζουν για το τραπέζι όπου όλοι είναι καλοδεχούμενοι.

Σε κάθε σαλόνι του album παρουσιάζεται στη μία σελίδα η σκηνή της μαγειρικής και στην άλλη η συνταγή με τα απαραίτητα υλικά. Οι μεγάλοι μαθαίνουν για τις επιρροές και την καταγωγή κάθε γείτονα, οι μικροί διαβάζουν  συνταγές απλά γραμμένες και υπέροχα εικονογραφημένες, και όλοι μαζί απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα του συνανήκειν.

Με το Οδός Νοστιμιάς 10 η Felicita Sala μας χαρίζει έναν γαστρονομικό γύρο του κόσμου και τις καλύτερες γεύσεις για εμάς και τους φίλους μας.

 

 

 

 

 

Felicita Sala

Οδός Νοστιμιάς 10

Μτφρ.: Χριστίνα Μανιά

Εκδόσεις Φουρφούρι

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.