Διαβάσαμε:: «Εμείς οι ασταμάτητοι» των Yuval Noah Harari και Ricard Zaplana Ruiz

Διαβάσαμε:: «Εμείς οι ασταμάτητοι»  των Yuval Noah Harari και Ricard Zaplana Ruiz

  Εμείς οι άνθρωποι είμαστε οι κυρίαρχοι της γης, σε στεριά, θάλασσα και ουρανό. Η μοίρα όλων των ζώων εξαρτάται από εμάς. Τα λιοντάρια, οι αρκούδες και οι ελέφαντες υπάρχουν γιατί τους το επιτρέπουμε. Τα δελφίνια, οι φάλαινες και οι καρχαρίες κολυμπούν όσο δεν μας ενοχλούν. Οι αετοί, οι κουκουβάγιες και τα όρνια πετούν ελεύθερα χάρη στη δική μας θέληση. 

  Τα ανθρώπινα όντα διαθέτουν απίστευτες δυνάμεις για να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους. Από τις σαβάνες της Αφρικής μέχρι τους πάγους της Γροιλανδίας, τα δημιουργήματα μας-από φαντάσματα και πνεύματα μέχρι κυβερνήσεις και εταιρείες-κυριάρχησαν στη γη. Ο Homo Sapiens κατέκτησε τις πέντε ηπείρους εις βάρος όλων των υπολοίπων.

  Το ταξίδι των αρχαίων ανθρώπων έξω από την Αφρική μας δείχνει πώς η φωτιά συρρίκνωσε το στομάχι μας και μας εξηγεί τον ρόλο του πολιτισμού και του χρήματος στη διαμόρφωση των κοινωνιών.

   Ένα σύμπαν γεμάτο από νάνους, γιγάντια φίδια, αλλά και το Μεγάλο Πνεύμα που ζει πάνω από τα σύννεφα και το δάχτυλο ενός παιδιού που έζησε 50.000 χρόνια πριν σπάει τα όρια που υπάρχουν ανάμεσα στη φιλοσοφία και την επιστήμη και δημιουργεί ένα εξαιρετικά γοητευτικό σύνολο γύρω από το μυστήριο της καταγωγής του ανθρώπου. 

  Ο καθηγητής πανεπιστημίου και συγγραφέας Yuval Noah Harari με τη βοήθεια του εικονογράφου Ricard Zaplana Ruiz αφηγείται την εκπληκτική ιστορία της ανθρωπότητας με απλό και κατανοητό τρόπο για παιδιά και μας προσφέρουν ένα απολαυστικό "Big History" βιβλίο. 

 Το βιβλίο Εμείς, οι ασταμάτητοι είναι μια συνεργασία των εκδόσεων Μεταίχμιο με τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια και αποτελεί το πρώτο μέρος της τετραλογίας των Yuval Noah Harari και Ricard Zaplana Ruiz.

Yuval Noah Harari Ricard Zaplana Ruiz
Εμείς οι ασταμάτητοι 
Μτφρ Μιχάλης Λαλιώτης
Εκδόσεις Μεταίχμιο και Αλεξάνδρεια

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.