Διαγωνισμός Ζωγραφικής για το εξώφυλλο του νέου παιδικού περιοδικού «Περιπέτεια»

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για το εξώφυλλο του νέου παιδικού περιοδικού «Περιπέτεια»

Η «Περιπέτεια» είναι το πρώτο πολιτιστικό περιοδικό μαγκαζίνο για παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών που απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά με την ωριμότητα που τους αξίζει.

Βιβλίο, θέατρο, μουσική, εικαστικά, μουσεία, προτάσεις, συνεντεύξεις, αφιερώματα, παιχνίδια, είναι μόλις μερικές από τις στήλες του περιοδικού, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντικό εκδοτικό γεγονός για τον κόσμο του παιδικού βιβλίου, με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε μικρές ηλικίες και την καλλιέργεια μιας υγιούς συμμετοχικής σχέσης των παιδιών με τα γράμματα, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Με αφορμή την έκδοση του πρώτου τεύχους της «Περιπέτειας», η Blue Rosebud Productions AMKE ανακοινώνει τον 1ο διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών με θεματική την ειρήνη και την ελευθερία.

Τα παδιά που ενδιαφέρονται, μπορούν να στείλουν τα έργα τους σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: [email protected], γράφοντας ως θέμα μηνύματος «1ος διαγωνισμός ζωγραφικής». Δηλώσεις συμμετοχής έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Ένα από τα έργα που θα σταλούν θα κοσμήσει το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της «Περιπέτειας». Τα υπόλοιπα έργα θα παρουσιαστούν στα τεύχη του περιοδικού.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Περιπέτεια» θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2022 με την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνεργασία και υποστήριξη του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ – Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου,  σωματείο εθελοντικό πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό.

Εκδοτικό σημείωμα
«Μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε καλά την αξία της ελευθερίας και της ειρήνης. Άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια τις στερηθήκαμε και δοκιμαστήκαμε σε διάφορες καταστάσεις. Η “Περιπέτειά’’ μας ξεκινά και δε θα μπορούσε να λείπει από αυτήν, η ματιά των μικρών μας αναγνωστών. Θέλουμε να δούμε την ειρήνη και την ελευθερία μέσα από τα μάτια των παιδιών και των εφήβων. Να ζήσουμε τη μαγεία της αθωότητάς τους. Να γίνουμε μαζί τους παιδιά και να δούμε τον κόσμο μας αλλιώς. Ένα από τα έργα που θα κατατεθούν στον 1ο διαγωνισμό ζωγραφικής θα αποτελέσει τον καμβά για το πρώτο μας εξώφυλλο, αλλά και τα υπόλοιπα έργα θα συμπεριληφθούν στα επόμενα τεύχη μας.  Η περιέργεια είναι το κοινό στοιχείο ενός παιδιού και ενός δημοσιογράφου. Είναι η αρχή για να διηγηθούμε μία νέα ιστορία και να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας. Στις παράλληλες δράσεις του περιοδικού μας, συγκαταλέγονται και οι επισκέψεις μας σε σχολεία, όπου θα κάνουμε εργαστήρια για μικρούς δημοσιογράφους, με στόχο τη δημιουργία του αντίστοιχου εντύπου στο πλαίσιο της σχολικής κοινότητας. Βασική μας επιδίωξη είναι να μεταφέρουμε αυτές τις δράσεις σε ορφανοτροφεία, παιδουπόλεις, αναμορφωτήρια και φυλακές ανηλίκων, κατόπιν σχετικής άδειας. Σας προσκαλούμε να μας ακολουθήσετε σε αυτό το όμορφο ταξίδι, για να ζήσουμε μαζί τη δική μας περιπέτεια».
Ράνια Παπαδοπούλου, αρχισυντάκτρια
 
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.