Είδαμε την παράσταση «Μια φορά και ένα τσουκάλι» στο θέατρο Radar

Είδαμε την παράσταση «Μια φορά και ένα τσουκάλι» στο θέατρο Radar

Οι Κυριακές είναι αποκλειστικά αφιερωμένες στο παιδικό θέατρο! Και η περασμένη Κυριακή, παρότι μουντή και βροχερή, μας βρήκε στο θέατρο Radar για την παράσταση «Μια φορά και ένα τσουκάλι» (περισσότερα μπορείς να μάθεις εδώ)

Τρεις μαγείρισσες, μπόλικες μυρωδιές, απολαυστικές μελωδίες και ένα μαγικό (!) βαζάκι, συνθέτουν μία άκρως διασκεδαστική παράσταση από αυτές που δεν συναντάς συχνά στις θεατρικές σκηνές! Δύο ηθοποιοί, η Ελένη Βαρελτζή και η Δάφνη Μαρκάκη, αφηγούνται ιστορίες και τις μπλέκουν μεταξύ τους δίχως να καταλαβαίνεις ακριβώς που τελειώνει η μία και που ξεκινά η επόμενη, μα που σε ταξιδεύουν σε εποχές που είχες καιρό να φέρεις στο μυαλό σου. Αυτές οι ιστορίες ζωντανεύουν με την πρωτότυπη μουσική της Χρύσας Καραΐσκου και πραγματικά συνεπαίρνουν το κοινό, ενήλικο και ανήλικο!

 

Η διάδραση και οι συζητήσεις με τα παιδιά κατά την ώρα της παράστασης, κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το μείγμα και τα γέλια δίνουν και παίρνουν. Η ενέργεια των τριών ηθοποιών και οι αυτοσχεδιασμοί τους, δεν μας άφησαν λεπτό σε ησυχία, ενώ τα παιχνίδια λίγο πριν κλείσει η παράσταση ήταν απολαυστικά για όλους! Η παράσταση δεν στοχεύει στο να περάσει κάποιο ηθικό ή άλλο δίδαγμα και ωστόσο ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχουμε δει, αποδεικνύοντας πως τα παιδιά έχουν ανάγκη να περάσουν καλά και να ψυγαγωγηθούν, χωρίς να προσθέσουν στο πρόγραμμά τους ακόμη μία «εκπαιδευτική» -κατά τη συνηθισμένη αντίληψη- εμπειρία.

 

Φωτογραφίες: Gerasimos Mavrommatis, Kostas Maltezos

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.