Αλέξη μη φοβάσαι!

Αλέξη μη φοβάσαι!

Ο Αλέξης είναι ο πρωταγωνισής της σειράς βιβλίων που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και πραγματεύεται ζητήματα της καθημερινότητας με τρόπο χιουμοριστικό και διασκεδαστικό. Η διατροφή, η τακτοποίηση του δωματίου, η ώρα του μπάνιου και ο φόβος είναι τα τέσσερα θέματα που γίνονται η αφορμή για τις περιπέτειες του Αλέξη.

Οι περίεργοι ήχοι μέσα και έξω από το σπίτι, οι σκιές, τα γαβγίσματα του σκύλου αλλά και τόσα άλλα που στα παιδικά μάτια διογκώνονται και προκαλούν έντονη ανησυχία, ωθούν τον Αλέξη να δημιουργήσει με το μυαλό του τις πιο ευφάνταστες ιστορίες και τα πιο απίθανα τέρατα που είναι έτοιμα να τον κατασπαράξουν και να του κάνουν κακό. Οι φόβοι αυτοί ξετυλίγονται στο κείμενο της Άλισον Φαλκονάκη με τρόπο χιουμοριστικό και ευχάριστο για κάθε παιδί ενώ συνοδεύονται με την υπέροχη, ολοσέλιδη εικονογράφηση της Κλαίρης Γεωργέλλη.

Η φαντασία του μικρού Αλέξη αλλά και κάθε παιδιού που γνωρίζει τον κόσμο γύρω του δημιουργεί συχνά καταστάσεις έντονες στην ψυχολογία του, τις οποίες οι γονείς κρίνονται να διαχειριστούν και να φέρουν στα μέτρα της πραγματικότητας. Το βιβλίο αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ακριβώς για αυτές τις στιγμές αλλά και ένα εξαιρετικό βιβλίο για στιγμές δημιουργικής ανάγνωσης!

 

Το βιβλίο «Αλέξη μη φοβάσαι!» της Άλισον Φαλκονάκη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείς να το βρεις εδώ

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.