Αισώπου μύθοι: παίξε (μάθε) γέλασε| Θεατρικοπαιδαγωγικά εργαστήρια από την ομάδα ARTIVISTAS

Αισώπου μύθοι: παίξε (μάθε) γέλασε| Θεατρικοπαιδαγωγικά εργαστήρια από την ομάδα ARTIVISTAS

Η καλλιτεχνική ομάδα ARTIVISTAS διοργανώνει μια θεατρική “κατασκήνωση” με αφορμή τους μύθους του Αισώπου. Τα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια που σχεδιάστηκαν για την “κατασκήνωση” ασχολούνται με ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά αλλά και τους γονείς στις μέρες μας όπως:  η αυτογνωσία, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, η αλληλεγγύη, η αποδοχή του διαφορετικού και η καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης. Η δράση έχει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με αφορμή τους μύθους του Αισώπου: Η Αλεπού κι ο Κάβουρας, Η Γάτα και τα Ποντίκια, Ο Λαγός και η  Χελώνα, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, θα πραγματοποιηθούν 4 εβδομαδιαία συμμετοχικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού, ένα για κάθε μύθο. Στόχος των εργαστηρίων είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και με σχεδόν όλες τις τέχνες που περιλαμβάνονται στη θεατρική δημιουργία όπως η υποκριτική, η κινησιολογία, τα εικαστικά, η μουσική κτλ. Τα θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί με βάση τις τεχνικές του Eκπαιδευτικού Δράματος. Στο σχεδιασμό συμμετέχουν καταξιωμένοι θεατροπαιδαγωγοί και μέλη του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γίνεται προσπάθεια να τονωθεί ο αυθορμητισμός των παιδιών μέσα από τη σωματική και τη λεκτική έκφραση, να αναπτύξουν πνεύμα συνεργατικότητας και διαλόγου, ομαδικότητα και δημιουργική δράση και τέλος να ενεργοποιήσουν την επινοητική φαντασία τους.

Πρόγραμμα

1η εβδομάδα – Η Αλεπού κι ο Κάβουρας
Δευτέρα 28 Ιουνίου έως Παρασκευή 2 Ιουλίου

2η εβδομάδα – Η Γάτα και Ποντίκια
Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 9 Ιουλίου

3η εβδομάδα – Ο Λαγός και η Χελώνα
Δευτέρα 26 έως Παρασκευή 30 Ιουλίου

4η εβδομάδα – Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας
Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Αυγούστου

• Τόπος: Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων”, Προέκταση Ελ. Βενιζέλου, Γλυκά Νερά, 15354
• Ώρες: Καθημερινά 09.00 έως 13.00
• Για ηλικίες: 6-12 ετών
• Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15
• Κόστος: 70€ την εβδομάδα ανά συμμετοχή
50€ ανά συμμετοχή για τους μαθητές του εκπαιδευτηρίου
Προαιρετικά 25€ έξτρα χρέωση για μεταφορά με σχολικό λεωφορείο (η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου).
Πληροφορίες-Κρατήσεις: Τηλ. 2106611793 | https://platon.gr/summer- | camps/ www.artivistasgroup/παίξε μάθε γέλασε

Χρήσιμες Πληροφορίες
• Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Θάλεια Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Ράπτης, Σίσσυ Ιγνατίδου
• Στην κατασκήνωση, θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και οι χώροι του Εκπαιδευτηρίου θα απολυμαίνονται συνεχώς. 
• Στις αίθουσες θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. 
• Κατά την είσοδο στα Εκπαιδευτήρια, γονείς και παιδιά θα φορούν μάσκα και θα θερμομετρούνται. 
• Η χρήση μάσκας για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, είναι υποχρεωτική. 

Συντελεστές
Οργάνωση Παραγωγής: ARTIVISTAS
Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος, Ιωάννα Λιούτσια, Καλλιόπη Φύκαρη,  Λουίζα Νικολάου
Θεατροπαιδαγωγοί, ηθοποιοί & εμψυχωτές: Σίσσυ Ιγνατίδου,  Αλέξανδρος Ράπτης,  Θάλεια Παπαδοπούλου,  Λουίζα Νικολάου
Σχεδιασμός αφίσας: Κωστής Τριανταφύλλου/ thirtyleaf design
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Λίγα λόγια για την ομάδα ARTIVISTAS
Η ομάδα ARTIVISTAS ιδρύθηκε τον Γενάρη του 2021. Είναι μια νεοσύστατη καλλιτεχνική ομάδα που αποτελείται από τον σκηνοθέτη, παραγωγό και συγγραφέα Αλέξανδρο Ράπτη και την πιανίστρια και μουσικολόγο Θάλεια Παπαδοπούλου. Η συνεργασία τους προέκυψε μέσα από την κοινή επιθυμία της δημιουργίας καινοτόμων έργων τέχνης με τη σύμπραξη του θεάτρου και της μουσικής. Στόχος της ομάδας είναι η παραγωγή και η εκτέλεση πρωτότυπων και σύγχρονων θεατρικών και μουσικών έργων, Ελλήνων και ξένων δημιουργών με έμφαση στην καινοτομία, τον σύγχρονο πολιτισμό και την χρήση της τεχνολογίας. Η ομάδα αποσκοπεί στην διάδοση ενός νέου καλλιτεχνικού οράματος, που θα συνδράμει περαιτέρω στην ανάπτυξη και την διάδοση της τέχνης του θεάτρου και της μουσικής. Τα έργα της ομάδας απευθύνονται και σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. 

artivistasgroup@gmail.com | fb page

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.