5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

5ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Επειδή τα όμορφα είναι...όμορφα να μένουν, το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, που ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου, επιστρέφει δυναμικά με την έναρξη λειτουργίας της Ψηφιακής Πλατφόρμας Προβολών!

 

Από τις 21 Δεκεμβρίου το Φεστιβάλ μας δίνει μία ακόμη ευκαιρία να απολαύσουμε τις φετινές ταινίες που αγαπήσαμε ή απλώς δεν προλάβαμε να δούμε. Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών φέρνει το Φεστιβάλ στο σπίτι μας τα Χριστούγεννα, την καλύτερη εποχή του χρόνου!

 

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών του ATHICFF παρέχει κινηματογραφικό περιεχόμενο, είναι προσβάσιμη σε όλους χωρίς χρέωση, λειτουργεί καθ' ολη τη διάρκεια του έτους και απευθύνεται στους λάτρεις του κινηματογράφου σε Ελλάδα και Κύπρο, με ταινίες για όλη την οικογένεια. Μέρος του κινηματογραφικού περιεχομένου είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες αυτιστικών ατόμων, μέσα από τις «κοινωνικές ιστορίες» που προσφέρουν απλοποιημένη περιγραφή των ταινιών για άτομα με δυσκολία στην κατανόηση. Για κωφά και βαρήκοα άτομα, η πλατφόρμα περιλαμβάνει ταινίες με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και SDH υπότιτλους, ενώ για άτομα με οπτική αναπηρία προσφέρονται ταινίες με ακουστική περιγραφή. Το προσβάσιμο περιεχόμενο της Ψηφιακής Πλατφόρμας Προβολών έχει υλοποιηθεί με τη συνεργασία των TheHappyAct, Liminal και Hands Up.

 

«Το Φεστιβάλ φέτος ήταν παραγματικά φανταστικό και αυτό οφείλεται σε όλους όσοι επέλεξαν να το ζήσουν μαζί μας τον Νοέμβριο, και τους ευχαριστούμε! Και δεν μπορούμε παρά να ανταποδώσουμε, φέρνοντας κοντά σας τη συνέχειά του μέσα από ένα διαδικτυακό περιβάλλον ανοιχτό σε όλους, ανεξάρτητα από χωρικούς ή άλλους περιορισμούς, που προσφέρει μια επιλογή 88 ταινιών για τα μικρά και τα πολύ μικρά παιδιά, ενώ περιλαμβάνει πλούσιο περιεχομένο για όλες τις ηλικίες έως 18 ετών. Δηλαδή για το αγαπημένο μας κοινό!», δήλωσε η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Καλλιόπη Χαραλάμπους. 

Το πρόγραμμα που βρίσκουμε στη σελίδα του Φεστιβάλ στην ενότητα Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών,  θα εναλλάσσεται ανά δεκαήμερο, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια στη ζεστασία του σπιτιού μας, βλέποντας πολλές υπέροχες ταινίες. Ταινίες που αποτυπώνουν τον πλούτο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μέσα από μοναδικές ιστορίες φιλίας και αποδοχής. Οι ήρωες και ηρωίδες των ταινιών, από όπου κι αν αυτοί ή αυτές προέρχονται, όπως και να μοιάζουν, όποια ζωή και να ζουν, εμπνέουν τα παιδιά και τους έφηβους στην αναζήτηση της δικής τους ταυτότητα.

 

Λίγα λόγια για τις ταινίες που θα δούμε ξανά και ξανα!

Τα «Μιρονάκια» (Mironins, 2022), μια πούχρωμη περιπέτεια που ξυπνά τη δημιουργικότητα των παιδιών και τους συστήνει τον γεμάτο πρωτοτυπία και εκπλήξεις κόσμο της τέχνης, το φανταστικό «Κάπταιν Νόβα» (Captain Nova, 2021), μια θεαματική περιπέτεια χολογουντιανών προδιαγραφών με ασταμάτητη δράση και εντυπωσιακά εφέ που παρακολουθείται από όλη την οικογένεια με κομμένη την ανάσα, το αληθινό «Far Go Bots» (2022), μια μοναδική ιστορία για την κατάρριψη των στερεοτύπων και την αξία της μόρφωσης, το συγκινητικό «Μονοπάτι» (The Path, 2022) μια συγκλονιστική ιστορία με φόντο μία από τις σκοτεινότερες περιόδους της Ευρώπης και το «Πώς έμαθα να Πετάω» (How I Learned to Fly, 2022), ένα από τα διαμάντια της φετινής περιόδου που συγκίνησε και εξέπληξε τους θεατές. Θα δούμε επίσης, περιβαλλοντικές ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο με οικολογικά και φιλοζωικά μηνύματα, ταινίες τρόμου και λαχτάρας, πολυβραβευμένες και επίκαιρες εφηβικές ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενες ελληνίδες δημιουργούς  και πολλλά, πολλά ακόμη.

 

Η Ψηφιακή Πλατφόρμα Προβολών του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη. Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

 

Το Παιδικό Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας διοργανώνει προβολές για σχολεία σε κινηματογραφικές αίθουσες έως το τέλος Μαΐου. Δείτε εδώ το αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα προβολών για το σχολικό έτος 2022-2023.

Για κρατήσεις σχολικών προβολών μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα του Φεστιβάλ μέσω email στο [email protected], συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ ή τηλέφωνο στο 210-7256579.

Μείνετε συνδεδεμένοι για να έχετε άμεση επαφή με τις δράσεις και τις πρωτοβουλείες του Φεστιβάλ!

Εγγραφή στο newsletter: https://www.athicff.com/newsletter/

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.