«5 μύγες και μια τρομπέτα», ένα υπέροχο βιβλίο από τη Μικρή Σελήνη

«5 μύγες και μια τρομπέτα», ένα υπέροχο βιβλίο από τη Μικρή Σελήνη

Πόσες φορές έχεις διαβάσει τους χαρακτηρισμούς «ξεχωριστό», «εξαιρετικό», «διασκεδαστικό», «ξεκαρδιστικό» από όλους εμάς που παρουσιάζουμε παιδικά βιβλία; Είμαι σίγουρη πως δεν μπορείς καν να τις μετρήσεις! Είναι τα πλέον συνηθισμένα επίθετα. Και μπορεί πράγματι να ανταποκρίνονται σε πολλά από τα παιδικά βιβλία που διαβάζουμε αλλά όταν στα χέρια σου φτάνει ένα πράγματι πολύ, πολύ ιδιαίτερο βιβλίο, πώς το περιγράφεις;

Αν στο βιβλίο «5 μύγες και μία τρομπέτα» δώσω τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, θα το αδικήσω! Είναι πολλά παραπάνω! Αν το διαβάσεις στα 7 θα γελάσεις, στα 17 θα γελάσεις ακόμη περισσότερο, στα 27 θα σκεφτείς «πόσο έξυπνο είναι!», από τα 37 και πάνω θα αναρωτηθείς γιατί δεν υπήρχαν τέτοια βιβλία όταν ήσουν εσύ παιδί!

5 μύγες και μία τρομπέτα σε ένα βιβλίο του οποίου η εικονογράφηση έχει λιγότερα από 6 χρώματα! Γίνεται ένα τέτοιο βιβλίο να είναι ενδιαφέρον; Φυσικά και γίνεται, όταν ο συγγραφέας είναι ευφυέστατος και ο εικονογράφος ικανός να αναδείξει νοήματα με μία μόνο γραμμή!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, είναι των Ingrid Chabbert και Guridi και πρέπει να το διαβάσετε μικροί μεγάλοι!

 

 

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.